Skip to main content

Πρόεδρος σλοβενικής Ομοσπονδίας: «Έχουμε τον τρόπο να πείσουμε τον Ιτούδη»

Αισιόδοξος αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δημήτρης Ιτούδης την τεχνική ηγεσία της Σλοβενίας, εμφανίζεται με δηλώσεις του ο πρόεδρος της σλοβενικής Ομοσπονδίας, Ματέι Έρζαβεκ.

Ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ματέι Έρζαβεκ αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις

«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Αν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα το έλεγε. Πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη. Επομένως, τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό του στη συγκεκριμένη φάση», υποστηρίζει ο ισχυρός άνδρας του σλοβενικού μπάσκετ, που στην συνέχεια τονίζει πως ο πάγκος της πρωταθλήτριας Ευρώπης και η συνεργασία με έναν παίκτη όπως ο Λούκα Ντόντσιτς, είναι πρόκληση για κάθε προπονητή. 

«Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή η υπεράσπιση του τίτλου. Πρόκληση είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιθανότατα, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα γύρω του και παράλληλα να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς εκείνον».

Ο Έρζαβεκ, πάντως, φρόντισε στο τέλος να… ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως, από την στιγμή που το καλεντάρι της Euroleague για την νέα σεζόν παραμένει άγνωστο, χρειάζεται υπομονή.  

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, γιατί γνωρίζουμε μόνο το καλεντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις διοργανώσεις των ομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».