Skip to main content

Ο Μίλος Κονάκοβ στο Superbasket: «Μεγάλη πειθαρχία στην επίθεση το Περιστέρι, o όμιλος μας είναι από τους πιο δυνατούς την φετινή σεζόν»

O προπονητής της Φάλκο Σομπατέλι, Μίλος Κονάκοβ μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με το Περιστέρι, την Τρίτη (24/10), για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του BCL, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για την φιλοσοφία και την νοοτροπία της ομάδας του, αλλά για το πόσο ανταγωνιστική θεωρεί την διοργάνωση του Champions League.

 Η Φάλκο Σομπατέλι θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι, την Τρίτη (24/10), για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του BCL. Στον ίδιο όμιλο μαζί τους βρίσκονται η Λε Μαν και η Ουνικάχα Μάλαγα. Η ιστορία για την ίδρυση της ομάδας έχει ενδιαφέρον, γιατί οι κίτρινοι ιδρύθηκαν  το 1980 από δύο φίλους της ομάδας, ένθερμους με το άθλημα, οι οποίοι μάζευαν άτομα για να παίξουν μπάσκετ, με την υποστήριξη της τοπικής επιχείρησης ξυλείας Φάλκο. Αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στο Ουγγρικό μπάσκετ, ενώ έχει μεταξύ άλλων έντε πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Την τελευταία τριετία δεν χάνει τίτλο στην Ουγγαρία και πέρσι έκανε ξανά double. Πολύ δυνατή και η συμμετοχή της στις ευρωπαικές διοργανώσεις, αφού συμμετέχει ανελλιπώς στο BCL από την σεζόν 2019-2020. 

Ο κόουτς Μίλος Κονάκοβ έχει μεγάλη εμπειρία από παραστάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο, ενώ βρίσκεται πάνω από μια επταετία στην Φάλκο Σομπατέλι ως assistant για μια τετραετία αρχικά και ως head coach μετέπειτα, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες και τις δεξιότητες της ομάδας, αλλά και τις απαιτήσεις των ευρωπαικών αγώνων.

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μίλος Κονάκοβ στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε το Περιστέρι, την Τετάρτη (18/10), για την δεύτερη αγωνιστική του BCL. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για την ομάδα και πώς περιμένετε να πάει ο αγώνας;
 
"Και οι δύο ομάδες ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη του πρώτου αγώνα και να αγωνιστούμε με καλύτερη συμπεριφορά και νοοτροπία στα παιχνίδια. Το Περιστέρι είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη πειθαρχία στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ επιθετικοί στην άμυνα. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό, δηλαδή πρέπει να είμαστε αμυντικά οξυδερκείς, να παίζουμε καλή και έξυπνη άμυνα, να έχουμε περισσότερο πάθος και να ακολουθούμε τις ιδέες μας. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα δώσουν το maximum για να νικήσουν τον αγώνα".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Θα ήθελα να μας πείτε τις σκέψεις και στους στόχους σας για την φετινή σεζόν και πώς πήγαν τα παιχνίδια μέχρι τώρα.
 
"Η Φάλκο έχει παίξει κάποια παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα και έναν αγώνα στο BCL. Έχουμε φέτος πιο βαθύ ρόστερ και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το στυλ. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά, χρειαζόμαστε τώρα να βελτιώσουμε κάποια μικρά πράγματα. Αλλά ο στόχος μας πάντα είναι ο ίδιος. Να υπερασπιστούμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, το οποίο για εμάς είναι το πιο σημαντικό. Στην Ευρώπη θέλουμε να εκπροσωπήσουμε το ουγγρικό μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο και με την νοοτροπία αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια, να δώσει το maximum και να κάνει τα πάντα για να νικήσει τον αγώνα".
 
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Όπως πρωτοείπα, θέλουμε να παίζουμε με μεγάλη ενέργεια. Να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, να εμπιστευόμαστε τους συμπαίκτες μας. Να παίζουμε με την φιλοσοφία ότι θέλουμε να νικήσουμε τον αγώνα ανεξαρτήτως αντιπάλου". 
 
Πόσο ανταγωνιστικό θεωρείς ότι θα είναι το BCL αυτήν την σεζόν, μετά τα πρώτα παιχνίδια;
 
"Η Φάλκο βρίσκεται στο BCL τις τελευταίες σεζόν, με την διοργάνωση χρόνο με τον χρόνο να γίνεται πιο δυνατή. Νομίζω ότι φέτος είναι πιο δυνατή χρονιά της διοργάνωσης του Champions League, αφού υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, πολλοί καλοί παίκτες, πολλοί καλοί προπονητές, όλα αυτά επηρεάζουν θετικά την διοργάνωση. Ο όμιλος είναι από τους πιο δυνατούς την φετινή σεζόν. Ένα παιχνίδι δεν είναι αρκετό για να εξηγήσει τι συμβαίνει, αλλά το πιο σημαντικό σε αυτό το σύστημα είναι σε αυτά τα έξι παιχνίδια να έχουμε την φιλοσοφία ότι το καθένα είναι τελικός.Μπορεί ένα ή δύο λάθη να μας κοστίσει στο τέλος".
 
falco_szobately_1.jpg