Skip to main content

Ο Όλιβερ Βιντίν στο Superbasket: «Ο Άρης έχει αρκετή δυναμική για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα στο EuroCup»

Ο προπονητής της Σλασκ Βρότσλαβ, Όλιβερ Βιντίν μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα  με τον Άρη, την Τετάρτη (25/10), για την τέταρτη αγωνιστική του Eurocup, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για το παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους και για το επίπεδο της ευρωπαικής διοργάνωσης, τονίζοντας τις σκέψεις του για το μέλλον του πολωνικού μπάσκετ.

 Η Σλασκ Βρότσλαβ είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του πολωνικού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων 18 τίτλους στο πρτάθλημα, 14 κύπελλα και δύο σούπερ καπ. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Eurocup, κάτι που σημαίνει ότι έχει μεγάλη εμπειρία από τις ευρωπαικές διοργανώσεις. Η ομάδα από την Κάτω Σιλεσία θα αντιμετωπίσει τον Άρη, την Τετάρτη (25/10), για την τέταρτη αγωνιστική του Eurocup, ενώ έχει ρεκόρ 2-3 στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

5600f3de-4566-4a9b-a480-25775878cb4e.webp

Ο προπονητής της Σλασκ Βρότσλαβ είναι ο Ολιβέρ Βιντίν, που έχει μεγάλη εμπειρία από το πολωνικό και το ευρωπαικό μπάσκετ γενικότερα.  

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Όλιβερ Βιντίν στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 
Θα αντιμετωπίσετε τον Άρη, την Τετάρτη (25/10), για την τέταρτη αγωνιστική του Eurocup. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για την ομάδα και πώς περιμένετε να πάει ο αγώνας
 
"Σίγουρα το παιχνίδι με τον Άρη δεν θα είναι εύκολο. Στην τελευταία του νίκη κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, ο Άρης απέδειξε ότι έχει αρκετή δυναμική για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα στο EuroCup. Περιμένω πολύ καλό και δύσκολο παιχνίδι και από τις δύο πλευρές".
 
 Θα ήθελα να μας πείτε την άποψη σας για το επίπεδο του Eurocup για την φετινή σεζόν
 
"Το επίπεδο του EuroCup φέτος είναι πραγματικά καλό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ και καλά ρόστερ. Περιμένω μια ενδιαφέρον διοργάνωση από την αρχή μέχρι το τέλος".
 
Oliver Vidin: Mamy nad czym pracowaćOliver Vidin: Mamy nad czym pracowaćOliver Vidin: Mamy nad czym pracowaćOliver Vidin: Mamy nad czym pracowaćslask_wroclaw.gifblank.gifWKS Śląsk Wrocław – 18-krotny Mistrz Polski » Oliver Vidin
 
Θα ήθελα να μας πείτε για τις απόψεις και για τους στόχους σας για την φετινή σεζόν για την ομάδα.
 
"Στην εγχώρια λίγκα έχουμε στόχο να νικήσουμε το πρωτάθλημα. Για το EuroCup θα ήταν πολύ ωραία αν πηγαίναμε με την ομάδα μας στα playoffs".
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να έχετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
 "Για μένα το πιο σημαντικό είναι η άμυνα και πιστεύω ακράδαντα ότι από τη εξαιρετική άμυνα προέρχεται και η καλή επίθεση. Θέλω η ομάδα μου να παίζει με επιθετικότητα και στα δύο μέρη του παρκέ, με συγκέντρωση, πειθαρχία και κυρίως με ενέργεια".
 
Oliver Vidin: Nie byliśmy miękcy jak pomidory - PolskiKosz.pl
 
 Έχετε μεγάλη εμπειρία από το πολωνικό πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την ανάπτυξη της εγχώριας λίγκας, αλλά και πώς βλέπετε την συνδιοργάνωση του Eurobasket 2025;
 
"Το πολωνικό πρωτάθλημα αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο.  Οι Πολωνοί παίκτες γίνονται καλύτεροι και παίρνουμε όλο και περισσότερους καλούς παίκτες από το εξωτερικό. Το πρωτάθλημα έχει πολλές ομάδες που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο, αλλά και να είναι ανταγωνιστικές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".
 
Ποια είναι η άποψη σας για το Βροτσλάβ και την Πολωνία ως μέρος κατοικίας; Ζείτε εκεί για κάποια χρόνια και θα ήθελα να μας πείτε τις σκέψεις σας;
 
"Το Βρότσλαβ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζήσετε στην Πολωνία, αλλά και να επισκεφθείτε ως τουρίστας. Είναι μια όμορφη πόλη με πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε. Οι άνθρωποι αγαπούν το μπάσκετ και είναι παράδοση εδώ το άθλημα. Επίσης ο σύλλογος ως οργανισμός είναι πολύ καλός"
 
Περισσέτερες πληροφορίες για το Βρότσλαβ, την πόλη που θα ταξιδέψει ο Άρης για να αντιμετωπίσει την Σλάσκ. 
 
Το Βροτσλάβ βρίσκεται στην Κάτω Σιλεσία και έχει 638. 659 κατοίκους. Είναι το δεύτερο πιο μεγάλο οικονομικό κέντρο της Πολωνίας, μετά την πρωτεύουσα Βαρσοβία και διαθέτει βιομηχανία κυρίως στον τομέα των μηχανοκατασκευών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Αποτελεί σπουδαίο συγκοινωνιακό κόμβο και είναι έδρα πολλών βιομηχανικών μονάδων που παράγουν ηλεκτρικές σιδηροδρομικές μηχανές και βαγόνια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αφού έχει πλήθος αρχιτεκτονικών κτηρίων, αλλά και ιστορικών μνημείων, καθώς ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του Μεσαίωνα. Έχει πολλά αξιοθέτα και ενδιαφέροντα spots, ενώ λόγω των περισσότερων από 100 γεφυρών στην πόλη, έχει το παρατσούκλι της "Βόρειας Βενετίας".  
 
A Weekend in Wroclaw: Your Perfect 2-Day Wroclaw Itinerary - Gallop Around  The Globe
 
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε στοιχεία για το Ostrów Tumski, το οποίο είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης του Βρότσλαβ στη νοτιοδυτική Πολωνία, ενώ αποτελεί ένα ιστορικό κομμάτι της πόλης με πανέμορφα κτήρια και καθεδρικούς ναούς. Πολύ εντυπωσιακό είναι το Centennial Hall, το οποίο βρίσκεται στην λίστα του UNESCO Heritage. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το "Panorama of Racławice", με έναν πολύ όμορφο πίνακα (15x114 μέτρων)
 
WROCLAW: City of bridges and dwarfs - Inspirations - CARWIZ rent a car -  Creating Experiences
 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.poland.travel