Skip to main content

Ο Στέφανο Τζεντίλε στο Superbasket: «Αγάπησα το μπάσκετ στην Ελλάδα, η ΑΕΚ είναι πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα»

 Ο αρχηγός της Σάσαρι, Στέφανο Τζεντίλε μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, την Τετάρτη (25/10), για την δεύτερη αγωνιστική του BCL, υπογραμμίζοντας το πώς αξιολογεί το επίπεδο της ευρωπαικής διοργάνωσης, αλλά και αναφέροντας τις απόψεις του για την φιλοσοφία και για την νοοτροπία της ομάδας του.

Μετά την νίκη της επί της Λούντβινγκσμπουργκ (84-79), η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Σάσαρι, την Τετάρτη (25/10), για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του BCL. Η ομάδα από την Σαρδηνία είναι μια από τις πιο δυναμικές της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα πρωτάθλημα (2014-2015), δύο κύπελλα (2014, 2015), δύο ιταλικά σούπερ καπ (2014, 2019) και έχει ένα τίτλο στο FIBA Europe Cup (2018-2019). 

 Ο αρχηγός της Σάσαρι, Στέφανο Τζεντίλε βρίσκεται στην ομάδα από το 2018 και γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις των αγώνων και των διοργανώσεων, αλλά και το πολύπλευρο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει στους αγώνες. Σε τέσσερις αγώνες την φετινή σεζόν, ο Ιταλός γκαρντ έχει κατά μέσο όρο επτά πόντους, 2.3 ριμπάουντ 2.5 ασίστ και 9 PIR. Στο παλμαρέ έχει μεταξύ άλλων, ένα τίτλο στο FIBA Europe Cup το 2019 και το ιταλικό σούπερ καπ το 2015. Είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στις ευρωπαικές διοργανώσεις και πέρα από τις δεξιότητες του, διακρίνεται για τις ικανότητες του στο κομμάτι του leadership σε μια ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ο γιος του σπουδαίου παίκτη, Νάντο Τζεντίλε, ο οποίος κατέκτησε στον Παναθηναικό, ένα τίτλο στην Euroleague το 2000 και τρία πρωταθλήματα Ελλάδας (1998-2001).

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Στέφαντο Τζεντίλε στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Θα αντιμετωπίσετε την ΑΕΚ, την Τετάρτη (25/10), για την δεύτερη αγωνιστική του BCL. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για τους κιτρινόμαυρους και πώς περιμένετε να πάει το παιχνίδι.
  
"Η ΑΕΚ είναι πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα έχουν μια εξαιρετική ομάδα και θα είναι ένας τρομερός ανταγωνιστής".
 
Πώς αξιολογείτε το επίπεδο του BCL της φετινής σεζόν;
 
 "Το επίπεδο του BCL έχει αυξηθεί πολύ μέσα στα χρόνια. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, πιστεύω ότι είναι το δεύτερο πιο δύσκολο διεθνές πρωτάθλημα στην Ευρώπη".
 
 
Επίσης, πόσο ανταγωνιστικό θεωρείτε το ιταλικό πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;
 
"Το ιταλικό πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό, τουλάχιστον 8-10 ομάδες έχουν επενδύσει και έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το βλέπω ως ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στην Ευρώπη".
 
Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Θέλουμε να είμαστε σίγουρα  μια αμυντική ομάδα. Είχαμε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είχαμε μια εξαιρετική ομαδική ταυτότητα, βασισμένη σε αυτή την πτυχή και επιπλέον πιστεύω ότι είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Είστε ο αρχηγός της Σάσαρι και έχετε αναφέρει ότι: "Ελπίζω να δίνω το καλό παράδειγμα". Θα ήθελα να μας το σχολιάσετε αυτό και να μας μιλήσετε για το leadership, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σας ως παίκτης.
 
"Πάντα παρακολουθούσα και προσπαθούσα να μάθω από τους καλύτερους και να έχω αυτό το mindset εξέλιξης σε κάθε προπόνηση. Πιστεύω ότι μεταδίδω αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά και προσπαθώ να δώσω αυτό το παράδειγμα για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου".
 
Είστε ένα πολύ καλός παίκτης στο διάβασμα του pick & roll και στους πρώτους αγώνες είχατε 50% εντός παιδείας και 56% στα τρίποντα. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεστε.
 
"Μου αρέσει να παίζω καλά και να χρησιμοποιώ τα βασικά του μπάσκετ, να δημιουργώ πλεονεκτήματα και να μοιράζομαι τη μπάλα με τον σωστό τρόπο. Πιστεύω ότι στις μέρες μας οι παίκτες πρέπει να είναι επιθετικοί και σε θέση να δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες, οπότε σε αυτά τα πράγματα δουλεύω και αυτό προσπαθώ να είμαι".
 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Όπως μας είχατε αναφέρει, έχετε πολύ καλές αναμνήσεις από την εποχή που έπαιζε στην Ελλάδα ο πατέρας σας, κ. Νάντο Τζεντίλε. Θα ήθελα να μας πείτε περισσότερα για αυτό και να μας αναφέρετε την συμβουλή που έχετε πει ότι θα έδωσε ότι: "Να μην κοιτάς μόνο στην αυλή σου. Όταν βλέπεις κάποιον που χρειάζετε βοήθεια, να προσπαθείας να τους δώσεις συμβουλή".
 
"Αγάπησα το μπάσκετ στην Ελλάδα, όταν ο πατέρας μου αγωνιζόταν για τον σπουδαίο Παναθηναϊκό. Φυσικά, έχω μάθει πολλά από αυτά, παρακολουθώντας τον να παίζει, αλλά και απευθείας με τις συμβουλές του. Πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και για να κερδίσει όλη η ομάδα πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον".