Skip to main content

Σουλτάνη στο Superbasket: «Πολύ όμορφη η εμπειρία στο ΣΕΦ, ο Βόλος θα είναι ανταγωνιστικός στην Α2 γυναικών»

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Βόλου επικράτησε του ΓΑΣ Κομοτηνής  με 52-31 στο κλειστό της Μίκρας και κατέκτησε την άνοδο στην Α2 γυναικών, με τις πρωταθλήτριες της Θεσσαλίας να υπερκερνούν και τη σκόπελο των μπαράζ. Για τις ανάγκες του μίνι αφιερώματος το Superbasket μίλησε με τη Ραφαέλα Σουλτάνη, η οποία αναφέρθηκε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την προοπτική που έχουν κυανέρυθρες στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά και την εμπειρία που βίωσε με την Elite Basketball Academy στο ΣΕΦ. 

Πριν τη συζήτηση με την Ελληνίδα αθλήτρια αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια στοιχεία που έφεραν την επιτυχία.

Ο Εραστιέχνης Βόλος ένωσε τις δυνάμεις του με το μπάσκετ γυναικών της Ανόρθωσης και κατέβηκε στο πρωτάθλημα ως Volos WBC, υιοθετώντας το σήμα και όλα τα σύμβολα της νεότερης ομάδας της Μαγνησίας. Αυτή την εξέλιξη την είχατε διαβάσει πρώτα στο Superbasket.

Για το χτίσιμο του ρόστερ το χρίσμα δόθηκε στον τεχνικό διευθυντή, Τρύφωνα Ράπτη, έναν παράγοντα με μακρά εμπειρία στο μπάσκετ γυναικών, με επιτυχίες και μετάλλια σε όλες τις ηλικίες σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η Ηλιούπολη.

CUPRAPTIS

Το κίνητρο του πρωταθλητισμού με μια ομάδα της επαρχίας ήταν μεγάλο και με τις Σουλτάνη και Ταντουρόβσκα να είναι ήδη παρούσες, οι Ζήτη, Αγαγιώτου, Σαρακατσάνη, Τόσκα, Μαγκλάρα, Κασνέστη, Χριστδούλου και Αρβανίτη, πείθονται για το πρότζεκτ και ο στόχος επετεύχθη.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι Σαρακατσάνη και Αγαγιώτου είναι από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Κωφών Γυναικω΄ν που πρόσφατα ήρθε τρίτη στον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ηράκλειο.

MAGKLYTOSKA

Σε προπονητικό επίπεδο, το χρίσμα δόθηκε στους Στέφανο Μπαντίδη και Γιώργο Ντάκη που παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καθόλου εμπειρία στο μπάσκετ γυναικών έφεραν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, δείχνοντας ικανότητες στη διαχείριση υλικού και προσωπικοτήτων με εμπειρία στο χώρο. 

BOLOS ANODOS

Αναλυτικά η συζήτηση του Superbasket με τη Ραφαέλα Σουλτάνη:

-Φτάσατε στο στόχο σας που ήταν η άνοδος!  Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας;

«Θεωρώ το κύριο συστατικό της επιτυχίας μας ήταν η εμπειρία των παιχτριών. Η ομάδα μας έχει στο ρόστερ της αθλήτριες με πολύ μεγάλη εμπειρία στο γυναικείο χώρο».

-Είσαι από την πρώτη στιγμή σε αυτή την ομάδα και δουλεύεις για το στήσιμο της. Πώς ένιωσες όταν ανεβήκατε; Είναι και για εσένα μια ξεχωριστή δικαίωση;

«Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, όχι μόνο για εμένα! Φυσικά ήταν μια δικαίωση γιατί η ομάδα στήθηκε για να ανεβεί κατηγορία και οι προσδοκίες εξ’ αρχής ήταν μεγάλες».

-Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε σε πρωτάθλημα με λίγες αγωνιστικές; Πώς καταφέρατε να είστε έτοιμες περίπου δύο μήνες μετά τη διακοπή των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα;

«Ήταν ένα παρά πολύ δύσκολο πρωτάθλημα διότι παίζαμε έναν αγώνα ανά μήνα. Όπως καταλαβαίνεις η ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος.

Στο τέλος δυσκόλεψε ακόμα παραπάνω γιατί είμαστε μια ομάδα στην οποία οι περισσότερες αθλήτριες είναι εκτός Βόλου κ ερχόντουσαν τα τριήμερα που παίζαμε αγώνες.

Θεωρώ έπαιξε ρόλο ότι οι «Βολιώτισσες» δούλευαν καθημερινά όλο αυτό το διάστημα και μαζί με τις άλλες παίχτριες ήταν έτοιμες για τον τελευταίο αγώνα που έκρινε και την άνοδο».

BOLOSANODOS2 super

-Πως βλέπεις τη νέα Α2 γυναικών; Πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε;

«Θεωρώ ότι η φετινή Α2 θα είναι παρά πολύ ανταγωνιστική. Ήδη 2-3 ομάδες έχουνε ενισχυθεί αρκετά και διεκδικούν την άνοδο. Παρ´ όλα αυτά θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει πολύ καλό υλικό για την κατηγορία αυτή συν με την προσθήκη 2-3 παιχτριών να είναι παρά πολύ ανταγωνιστική».

-Για το τέλος άφησα μια ξεχωριστή ερώτηση! Με την ακαδημία Elite Basketbal ήρθατε ως καλεσμένοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ! Πώς σου φάνηκε αυτή η εμπειρία; Τι είπανε τα παιδιά; Τι αίσθηση άφησε σε εσάς τους προπονητές και τις προπονήτριες;

«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και για τα παιδιά και για τους προπονητές. Η ατμόσφαιρα, οι παίχτες, ο κόσμος, ήταν όλα φανταστικά! Τα παιδιά όπως και εμείς ήταν σαν να ζήσαμε ένα όνειρο»!