Skip to main content

Βόλος – Δυναμική είσοδο στο προσκήνιο του μπάσκετ γυναικών με νέα ομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του superbasket, ο Βόλος ετοιμάζεται για δυναμική είσοδο στο προσκήνιο του μπάσκετ γυναικών, με τους Θεσσαλούς να δημιουργούν νέα ομάδα που θα έχει έμπειρες αθλήτριες με πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές συμμετοχές στο παλμαρέ τους, αλλά και το κίνητρο, την «τρέλα» για κάτι πραγματικά καινούργιο. 

Το μπάσκετ γυναικών στη Θεσσαλία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί σε γερές βάσεις. Η κίνηση του Βόλου να δημιουργήσει νέα ομάδα έχει τις προδιαγραφές να κάνει κάτι πραγματικά καλό για τις νεαρές αθλήτριες της περιφέρειας που θα θελήσουν να έρθουν κοντά στο μπάσκετ.

Η ομάδα ουσιαστικά θα αποτελεί ένα από τα τμήματα του Ερασιτέχνη Βόλου, όπως άλλωστε και το είσης νεοϋδριθέν τμήμα του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Αρχικά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη και πλάνο, μέσα από τα οποία  ο στόχος είναι να βρίσκεται στην Α1 γυναικών σε 2 χρόνια. Έτσι, το ρόστερ θα είναι συνδυασμός έμπειρων παικτριών, αλλά και νεαρών με κίνητρο και θέληση για να ανέβουν επίπεδο.

Για το σκοπό αυτό προσελήφθη αθλητικός διευθυντής που έχει εμπειρία και τίτλους με τμήματα γυναικών και ακαδημίες μεγάλων ομάδων της Αθήνας, όντας επιτυχημένος στον τομέα της ανάπτυξης των υποδομών μιας ομάδας.

Όσον αφορά τις παίκτριες, σύμφωνα με πληροφορίες του superbasket, η Αριστέα Μαγκλάρα ετοιμάζει… βαλίτσες για Βόλο προκειμένου να διανύσει τη δεύτερη θητεία της στην πόλη της Μαγνησίας.

Η έμπειρη αθλήτρια είναι κάτοχος 2 πρωταθλημάτων Ελλάδας, με Παναθηναϊκό και Ελληνικό, 2 Κυπέλλων με Σπόρτινγκ και Ελληνικό, 1 Supercup Τουρκίας με τη Χάταϊ, ενώ , έχει και 1 συμμετοχή σε Final 4 του Eurocup  γυναικών με την τουρκική ομάδα.

Τέλος, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει παίξει με τη Χάταϊ στην Ευρωλίγκα, αλλά και με τους Αστέρα Εξαρχείων και Άρη Χολαργού στο Eurocup γυναικών.

Ακόμα, η ομάδα του Βόλου, θα έχει στο ρόστερ της όπως όλα δείχνουν την Ραφαέλα Σουλτάνη, που έσπασε όλα τα στερεότυπα και υπήρξε προπονήτρια της ομάδας Νέων Γυναικών της Βόρειας Μακεδονίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ U21.

Η Σουλτάνη έχει μακρόχρονη εμπειρία από ομάδες Α1 και Α2 γυναικών καθώς έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιάδα Λάρισας, Ολυμπιακό Βόλου, Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Ηρακλή και Πανιώνιο. Τέλος, έχει διατελέσει βασικό στέλεχος στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες, μέχρι και την Νέων Γυναικών.

Άλλο μεγάλο όνομα που θα στελεχώσει τη νέα ομάδα είναι και η Άνα Ταντουρόβσκα. Η διεθνής με την Εθνική Γυναικών της Βόρειας Μακεδονίας έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό Βόλου, Φάρο Κερατσινίου, Ηρακλή και Πανιώνιο. Επίσης, έχει σπάσει το ρεκόρ τρίποντων στην ιστορία της Α2 το 2017-18.

Την… πεντάδα των επιτυχημένων παικτριών συμπληρώνουν οι Αγαγιώτου, και Κασνέστη. Η πρώτη αποτελεί βασικό στέλεχος Εθνική Κωφών με χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο κ πανευρωπαϊκό, ενώ έχει πολλά χρόνια θητείας σε ομάδες Α1, φορώντας τη φανέλα και του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ θήτευσε και στην Α2 με τη Νίκη Βόλου.

Η δεύτερη, έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρα της σε ομάδες της Α2 γυναικών.