Skip to main content

Τέλος εποχής για την Ζωή Κεχαγιά

Ο αγώνας μπαράζ της Α2 Γυναικών, ανάμεσα στον Αθηναϊκό και τον Αμύντα, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα μίας από τις σπουδαιότερες παίκτριες στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών. Ο λόγος για την  Ζωή Κεχαγιά, που σε ηλικία 43 ετών (γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1979), αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία τεράστια καριέρα, αγωνιζόμενη με την φανέλα της ομάδας με την οποία κατέκτησε την Ευρώπη το 2010 και 13 χρόνια αργότερα, το 2023, οδήγησε και πάλι στα σαλόνια της Α1 Γυναικών.  

Η Κεχαγιά ξεκίνησε στον Αίαντα Ευόσμου, ενώ έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Ηρακλή, Ιπποκράτη, Φάρο Κερατσινίου, Εσπερίδες, Σαντορίνη και Δαναούς. Με την φανέλα του Αθηναϊκού, όμως, έγραψε την ενδοξότερη σελίδα της καριέρας της, κατακτώντας το Eurocup Γυναικών το 2010. Μάλιστα, την ίδια περίοδο έφτασε μέχρι το triple crown, κατακτώντας, τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο Ελλάδας, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο double με τον Αθηναϊκό, το 2011 και το 2012.

Όσον αφορά τις ατομικές της διακρίσεις, η Κεχαγιά είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της Α1 Γυναικών, έχοντας σημειώσει 4721 πόντους, ενώ παράλληλα είναι δεύτερη σε συμμετοχές με 396, πίσω μόνο από την Αφροδίτη Κοσμά και όγδοη σε τρίποντα, με 317.

Photocredits: Facebook EOK