Skip to main content

Α2 Γυναικών: Άρης και Ηρακλής συγκρούονται με έπαθλο την άνοδο

Μετά τον Αθηναϊκό, που επικράτησε του Αμύντα, στον αγώνα μπαράζ του Νότου και εξασφάλισε την άνοδο του στην Α1 Γυναικών, ακόμα ένα εισιτήριο ψάχνει τον κάτοχο του. Άρης και Ηρακλής συγκρούονται στον τελικό των Play Offs του Βορρά, με τον νικητή να… σφραγίζει το δικαίωμα ανόδου στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν την δυναμική τους κατά την διάρκεια των Play Offs, καθώς έφτασαν αήττητες μέχρι τον τελικό.

Ο Άρης… σκούπισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας στην Α’ φάση , καθώς κουβαλούσε το 2-0 από την regular season και με την νίκη του με 65-39, έκανε το 3-0 και πήρε το εισιτήριο για την συνέχεια. Εκεί αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό, με τις «κιτρινόμαυρες» να επικρατούν, τόσο στις Σέρρες με 65-43, όσο και στην Θεσσαλονίκη με 93-44 και με 2-0 πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

Αντίθετα, το έργο του Ηρακλή, τουλάχιστον στην Α’ φάση των Play Offs, ήταν πολύ πιο αγχωτικό. Και αυτό γιατί κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πυλαία, από την οποία είχε γνωρίσει δύο ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια της κανονικής περιόδου! Ο «Γηραιός» μείωσε σε 1-2, με την νίκη του με 48-36 στο πρώτο παιχνίδι, ισοφάρισε σε 2-2, επικρατώντας στην έδρα της Πυλαίας με 63-47 και ολοκλήρωσε στην έδρα του την μεγάλη ανατροπή, κάνοντας το 3-2, μετά το υπέρ του 60-57, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Στην επόμενη φάση ο Ηρακλής αντιμετώπισε τα Ιωάννινα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει την πρόκριση με 2-0, χάρη στις νίκες με 56-49 στην Ήπειρο και 50-42 στην συμπρωτεύουσα.  

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό της Μίκρας, με ώρα έναρξης τις 20.30, θα το σφυρίξουν οι Κοϊμτζόγλου-Τσάνταλη-Αναστασιάδης και θα έχει διαδικτυακή κάλυψη από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube.