Skip to main content

Ολυμπιακός - Έτοιμος για το δεύτερο... γκολ στο καμίνι του ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (22/4, 19:00) στο Φάληρο τη Μονακό, στο πλαίσιο του Game 2 των Playoffs της Ευρωλίγκας. Έχει ως μοναδικό στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση σε ένα ακόμα Final-4, το ενδέκατο της ιστορίας του. 

Του Θοδωρή Κοκώση 

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν φέτος μια ονειρεμένη regular season, όπου αναρριχήθηκαν ως τη δεύτερη θέση και οι Μονεγάσκοι αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο πριν από το ταξίδι στη Σερβία. Ας μην προτρέχουμε όμως, αφού όπως σημείωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του, κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική

Στο Game 1, οι Πειραιώτες παρότι ήταν νευρικοί στο ξεκίνημα, διατήρησαν σε υψηλό επίπεδο την αμυντική τους συγκέντρωση. Το γεγονός αυτό ήταν που τους επέτρεψε να βρουν ρυθμό και στο επιθετικό κομμάτι και τελικά να επικρατήσουν μάλλον εύκολα με 71-54.  

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να αντιδράσει, δύσκολα θα βρεθεί ξανά σε τόσο κακή επιθετικά βραδιά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί προετοιμασμένος για μια ακόμα μάχη.  

Η Μονακό, είναι μια φουλ αθλητική ομάδα, που παίζει σε υψηλή ένταση και ταχύτητα όλα τα παιχνίδια της, όμως της λείπει η σκληράδα, αυτή που απαιτείται σε μια τέτοια σειρά παιχνιδιών. 

Ένα ζήτημα και για τους δύο αντιπάλους είναι κατά πόσο θα μπορέσουν μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, να εμφανιστούν συμβατοί με μια αναμέτρηση που θα χρειαστεί μεγάλα αποθέματα ενέργειας. 

Το ευχάριστο για την ελληνική ομάδα είναι ότι λόγω της άψογης διαχείρισης του κόουτς Μπαρτζώκα στο πρώτο ματς, μόνο ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε για 27 λεπτά και όλοι οι υπόλοιποι λιγότερο. 

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Χασάν Μάρτιν, με την ελπίδα να ξεπεράσει το αιμάτωμα στο μηρό και να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, αν και μια τέτοια εξέλιξη δεν μοιάζει πολύ πιθανή.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουνία). 

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 21:45.