Skip to main content

Η νέα Euroleague στο πιάτο σας (part 2)

Το «Shot Clock» δίνει μέσω του Superbasket την δίκη του οπτική στους 18 μονομάχους της κορυφαίας διοργάνωσης. Συνέχεια με τις Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Μονακό και Ολυμπιακό.

Μετά το πρώτο μέρος παρουσίασης των ομάδων τη φετινής Euroleague, πάμε στις επόμενες τέσσερις όπου ανάμεσα τους έχουμε και μια ελληνική! Για να δούμε τί αξίζει να προσέξουμε στο δε΄ύτερο γκρουπ ομάδων!

Άλμπα Βερολίνου

Η ομάδα του Βερολίνου, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να κλέψει την παράσταση με το μπάσκετ της…αλλά τελικά να μείνει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι της θα είναι και φέτος βασισμένο στην κίνηση της μπάλας και των παικτών, ενώ η προσθήκη του Στέρλινγκ Μπράουν που έχει ήδη μερικές 25άρες στα φιλικά, δείχνει ότι υπάρχει ποιότητα. Ωστόσο, το ρόστερ είναι συνολικά αδύναμο και παρά τις εκπλήξεις που θα κάνει, οι απαιτήσεις είναι χαμηλές.

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 14-18

Ταβάνι ομάδας: 14η θέση

Πρόβλεψη MVP: Στέρλινγκ Μπράουν

X-Factor: Ματ Τόμας

Μπάγερν Μονάχου

Μια νέα εποχή ξεκινά για την ομάδα του Μονάχου, καθώς το τιμόνι της αναλαμβάνει, μετά από ένα χρόνο αποχής από τους πάγκους, ο coach Λάσο. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, η κίνηση αυτή τοποθετεί την Μπάγερν στο group των ομάδων που θα κυνηγήσουν την είσοδο στα playoffs μέχρι τέλους! Ο ερχομός των  Φρανσίσκο, Έντουαρντς, Μπολμάρο, Μπούκερ και Ιμπάκα φέρνει νέες ισορροπίες και, με τους Λούτσιτς, Γκιλέσπι, Μπόνγκα, Ομπστ και Γουάιλερ – Μπαμπ, συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο που μας ενθουσιάζει. Στα φιλικά, ο coach μας έχει ήδη παρουσιάσει ένα σύγχρονο προφίλ μπάσκετ: πολλαπλοί χειριστές, ισορροπία σε αθλητικότητα και shooting, και, όπως πάντα στις ομάδες του Λάσο, δυνατότητα για υψηλές προσδοκίες στο αμυντικό κομμάτι. Νέο roster και σύστημα σημαίνουν απαίτηση σε χρόνο, ωστόσο οι Γερμανοί κατατάσσονται ψηλά στη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες για φέτος!

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 8-12

Ταβάνι ομάδας: Playoffs

Πρόβλεψη MVP: Σερτζ Ιμπάκα

X-Factor: Κάρσεν Έντουαρντς

Μονακό

Την επιτυχία της περασμένης season διαδέχθηκε ένα αρχικά επεισοδιακό καλοκαίρι με θέμα την παραμονή Τζέιμς, για να καταλήξει στη σταθερότητα και τον ερχομό των Ταρπέι, Κορνελί, Τζαϊτέ και ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ που έχουν περάσει από την Ευρώπη, του Κέμπα Γουόκερ. O coach Ομπράντοβιτς διατήρησε τη σύσταση του roster και, με εξαίρεση τον Μονέκε, θα επιχειρήσει να διατηρήσει την συνέχεια με βλέψεις για μία ανάλογη πορεία και το Final 4. Ο δρόμος σαφώς δεν είναι εύκολος, ωστόσο η υγεία του Γουόκερ θα κρίνει το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν, μιας και το παιχνίδι του μεταφράζεται τόσο στο FIBA πλαίσιο, όσο και στο σύστημα των Μονεγάσκων: πολλαπλοί χειριστές ικανότατοι στο pick and roll και isolation παιχνίδι και παράλληλα αθλητικότητα και σκληράδα στα forwards, σε ένα small ball πλαίσιο. Όσον αφορά το ταίριασμα Γουόκερ -Τζέιμς, θεωρούμε δεδομένα ότι το ταλέντο θα επιτρέψει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 1-5

Ταβάνι ομάδας: Κατάκτηση Euroleague

Πρόβλεψη MVP: Κέμπα Γουόκερ

X-Factor: Κέμπα Γουόκερ

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έφτασε ένα shoot μακριά από την κατάκτηση της Euroleague και βρέθηκε να χάνει τον MVP της διοργάνωσης και τον αρχηγό του το φετινό καλοκαίρι. Παρόλα όσα γράφτηκαν, οι Πειραιώτες διατήρησαν το χαρακτήρα τους, δεν προχώρησαν σε βεβιασμένες κινήσεις, αλλά σε ποιοτικές προσθήκες που ήδη φαίνεται να κουμπώνουν στο σύστημα του coach Μπαρτζώκα. Ο ερχομός του Μιλουτίνοβ εξασφαλίζει δημιουργία από μέσα προς τα έξω και μία εξαιρετική επιλογή στο ζωγραφιστό. Ο Γκος έρχεται να αναλάβει “ρόλο Σλούκα” και ο Σίκμα αποτελεί μια συνολικά ποιοτική εναλλακτική. Το “ρόλο Σάσα” μαζί με τον εξαιρετικό στα φιλικά Πίτερς θα αναλάβει και ο Ίγκνας Μπραζντέικις, που έρχεται να δώσει πράγματα και στο αθλητικό κομμάτι που απουσίαζαν από τους ερυθρόλευκους. Η flow offense και οι αμυντικές αρχές του θα αποτελέσουν οδηγό για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά.

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 1-5

Ταβάνι ομάδας: Κατάκτηση Euroleague

Πρόβλεψη MVP: Νίκολα Μιλουτινοβ

X-Factor: Ίγκνας Μπραζντέικις