Skip to main content

Shot Clock: Τέσσερις παίκτες που άλλαξαν ομάδα εντός Euroleague και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν

Η σεζόν 2023/24 εκκινεί και το «Shot Clock» γράφει για τέσσερις παίκτες που αναμένεται να πάρουν τις ομάδες τους στις πλάτες τους.

Νίκολα Μιλουτίνοβ

O νέος star του Ολυμπιακού πέρσι φαινόταν βαρύς…Φέτος, όπως είδαμε στο παγκόσμιο και βλέπουμε ήδη με τον ΟΣΦΠ, είναι ασταμάτητος και θα είναι από τους παίκτες που θα διεκδικήσουν μέχρι και τον τίτλο του MVP. Αυτή τη στιγμή, ο Σέρβος είναι κινητό double double, o Μπαρτζώκας τον δοκιμάζει και σε αλλαγές, εκείνος ανταποκρίνεται θετικά και η δυναμική του Ολυμπιακού με αυτόν στο παρκέ αλλάζει, καθώς είναι κυρίαρχος. 

Ματίας Λεσόρ

Ο Λεσόρ είναι ένας εκ των καλύτερων pick and roll ψηλών στην Ευρώπη με το εκκωφαντικό 1.21 Points Per Possession που είχε πέρσι να μιλά από μόνο του. Με τον Αταμάν να αρέσκεται στην pick and roll επίθεση, έχει ευκαιρία για μια τεράστια season, ειδικά από τη στιγμή που λογίζεται ως ο ξεκάθαρος βασικός στον Παναθηναϊκό. Δεν αποκλείεται να τον δούμε να έχει 30 λεπτά ανά παιχνίδι, παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση.

Σαμπάζ Νέιπιερ

Ο Νέιπιερ έδειξε πέρσι πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι, παίρνοντας την Αρμάνι και αλλάζοντας το επίπεδό της, φτάνοντας την κοντά στα Playoffs. Φέτος, θα έχει όλη την ελευθερία να ηγηθεί στον Ερυθρό Αστέρα και η αλήθεια είναι ότι έχει όλα τα προσόντα, ώστε να αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες σε ολόκληρη τη λίγκα. Αν ο Νέιπιερ παίζει σε MVP επίπεδα, ο Ερυθρός θα παλέψει για την 8αδα.

Κάρσεν Έντουαρντς

Σίγουρα, ο Έντουαρντς θα θέλει να ξεχάσει την περσινή σεζόν. Παρότι συχνά απέδιδε καλά, ο Ιτούδης δεν τον εμπιστευόταν και ακόμη και στα Playoffs, που ήταν ο καλύτερος guard της ομάδας, έβλεπε τα λεπτά του να είναι λίγα. Φέτος, θα έχει μια ευκαιρία καριέρας στην Μπάγερν, όπου στα χέρια του Λάσο μπορεί να εκτοξευθεί. Ο Έντουαρντς είναι ικανότατος με ή και χωρίς τη μπάλα στα χέρια, μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει με κάθε τρόπο. Περιμένουμε μεγάλη season!