Skip to main content

Η νέα Euroleague στο πιάτο σας (part 1)

Το «Shot Clock» δίνει μέσω του Superbasket την δίκη του οπτική στους 18 μονομάχους της κορυφαίας διοργάνωσης. Ξεκίνημα με τους Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν.

Η νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι εδώ! Έπειτα από ένα καταπληκτικό καλοκαίρι για την Ευρωπαϊκή αγορά, όπου πολλές και σημαντικές κινήσεις, έρχονται να αλλάξουν το μπασκετικό χάρτη, η νέα αγωνιστική χρονιά αναμένεται να μας δώσει μια άκρως ανταγωνιστική Ευρωλίγκα. Μέσα σε αυτό, δε θα μπορούσε να λείπει το κερασάκι στην τούρτα: η επιστροφή του Παναθηναϊκού, σε σύνδεση με την σταθερή παρουσία του Ολυμπιακού στο κορυφαίο επίπεδο, κάνουν την φετινή διοργάνωση ακόμη περισσότερο «μια σταθερά» στις Πέμπτες & Παρασκευές του ελληνικού κοινού!

Ας δούμε σήμερα τις τέσσερις πρώτες ομάδες που παρουσιάζουμε:

Παναθηναϊκός

Η ομάδα του coach Αταμάν είναι μια κυριολεκτικά αγνώριστη ομάδα σε σχέση με πέρυσι! Από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ο ΠΑΟ πλέον δε θέλει να ξανακοιτάξει πίσω. Η πρώτη κίνηση δε θα μπορούσε παρά να είναι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Τούρκος θρύλος έρχεται να φέρει μια άλλη μέθοδο δουλειάς στον ΠΑΟ και φυσικά τη νοοτροπία νικητή, την οποία έχει υπογράψει με κορυφαίους τίτλους και υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Μαζί του, πρωταγωνιστές θα είναι οι Σλούκας, Λεσόρ, Χουάντσο και Βιλντόσα που ο καθένας για διαφορετικούς λόγους είναι έτοιμος για μεγάλη σεζόν! Ο ΠΑΟ θέλει χρόνο και υπομονή. Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια ομάδα που θα βασιστεί στον επιθετικό της πλουραλισμό και την ένταση της στις δύο πλευρές του παρκέ. Όταν όμως βρει ρυθμό, έχει το βάθος και την ποιότητα να πρωταγωνιστήσει.

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 4-7

Ταβάνι ομάδας: Κατάκτηση Euroleague

Πρόβλεψη MVP: Ματίας Λεσόρ

X-Factor: Λούκα Βιλντόσα

 

Μπαρτσελόνα

Μετά από μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα επέλεξε να αλλάξει…σχεδόν τα πάντα! Διακοπή συμβολαίου με το Μϊροτιτς, απόλυση Γιασικεβίτσιους και άλλα διάφορα είχε το καλοκαιρινό μενού. Κι όμως…ενώ φαινόταν ότι θα αποδυναμωθεί, τελικά η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε φοβερές κινήσεις, ενισχύοντας τον Ισπανικό κορμό της με τους Πάρα και Μπριθουέλα, έκανε δικό της τον Γουίλι και έσκασε την βόμβα με Τζαμπάρι Πάρκερ. Τα πρώτα δείγματα δε δείχνουν ενθαρρυντικά: o Γκριμάου παίζει το ίδιο μπάσκετ με τον Σάρας, απλά σε λίγο… πιο γρήγορο, όλα περνάνε από τα χέρια του Λαπροβίτολα και η σεζόν έχει ερωτηματικά! Αν αυτή η ομάδα δουλέψει σε σωστή κατεύθυνση ίσως είναι το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη. Το ΑΝ όμως είναι μεγάλο…

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 1-4

Ταβάνι ομάδας: Κατάκτηση Euroleague

Πρόβλεψη MVP: Γουίλι Ερνανγκόμες

X-Factor: Τζαμπάρι Πάρκερ

Ερυθρός Αστέρας

Η off-season του Ερυθρού Αστέρα ήταν λίγο…ακατανόητη. Από τη μια σπουδαίες προσθήκες ουσίας όπως ο Νέιπιερ. Από την άλλη, σπουδαίες προσθήκες ονομάτων που αν ήταν το 2015 θα έτρεμε όλη η Ευρώπη, αλλά τώρα είναι μονίμως τραυματίες όπως ο Μπιέλιτσα και ο Τεόντοσιτς. Και στη μέση, κινήσεις που κάθε ομάδα θα έκανε όπως ο Μπολομπόι, ο Σιμόνοβιτς και ο Χάνγκα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που αποτελεί τον X-Factor της λίγκας. Έχει τρομακτική επιθετική ποιότητα, έχει όμως και μεγάλα ερωτηματικά! Και στο βάθος, ο γεννημένος το 2005 Νίκολα Τόπιτς, ένας δίμετρος Point Guard που ελπίζουμε να τον θαυμάσουμε πριν φύγει για το ΝΒΑ!

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 7-10

Ταβάνι ομάδας: Πλέι-οφ

Πρόβλεψη MVP: Σαμπάζ Νέιπιερ

X-Factor: Μάρκο Σιμόνοβιτς

 

Παρτιζάν Βελιγραδίου

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρσι έσπειρε τον τρόμο επιθετικά σε όλη την Ευρώπη, σπάζοντας τα κοντέρ και έχοντας τη μεγαλύτερη επιθετική αποτελεσματικότητα. Φέτος, έχασε τους Έξουμ και Λεσόρ, δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες της περσινής σεζόν, όμως όσο υπάρχει ο Ζέλικο…όλοι ελπίζουν. Η ομάδα είναι και φέτος πανίσχυρη, η προσθήκη του Καμίνσκι είναι κίνηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ενώ ο Ντοζίερ έχει τρομακτικό 2-way potential. Μέσα σε αυτά, υπάρχει ένα ικανό ρόστερ, δεμένο, με τις οδηγίες του καλύτερου προπονητή της 20ετίας (αν όχι όλων των εποχών) στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και με τον Κέβιν Πάντερ να μένει για να πάρει το MVP σπίτι του.

Πρόβλεψη για Regular Season: Θέσεις 3-6

Ταβάνι ομάδας: Final-4

Πρόβλεψη MVP: Κέβιν Πάντερ

X-Factor: Pj Ντοζίερ