Skip to main content

Η φετινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο μπέρδεμα

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας και επισημαίνει ότι οι «πράσινοι» παρά την κάκιστη εμφάνιση τους θα κριθούν μονάχα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένα απογοητευτικό παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έδειξε διαθέση, όχι μόνο δεν έβγαλε ενέργεια σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, αλλά περίτρανα απέδειξε πως αν οι παίκτες βλέπουν έναν αγώνα ως αγγαρεία δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Μπορούμε να γράψουμε ότι θέλουμε για τον κόουτς Κάτας. Ότι άνοιξε το ροτέισον σε μεγάλο βαθμό, ότι δεν άφησε τον Χεζόνια περισσότερη ώρα στο παρκέ, ότι επέμεινε περισσότερο στον Όγκαστ και όχι στο Παπαγιάννη κλπ. Ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε πόσα παιχνίδια έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός μέσα στον Απρίλιο, χωρίς φυσικά να αποτελεί αυτό δικαιολογία.

Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και δεν του αρμόζει τέτοια εικόνα, αλλά θεωρώ πως σε αυτό το σημείο της σεζόν που μπαίνει στη τελική του ευθεία, η κριτική σε παιχνίδια που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον είναι αβάσιμες και μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε οποιαδήποτε ομάδα.

Η Ζαλγκίρις εμφανίστηκε χθες στο Κάουνας με αρκετά νέα παιδιά και πραγματικά είναι παράδειγμα προς μίμηση για αρκετές ομάδες της Ευρώπης. Υπάρχει όμως υπομονή στην Ελλάδα;

5279174

Θα αντέξουμε να δούμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με νέα παιδιά; Να κάνει και κακές ήττες; Θα υπάρξει υπομονή; Δύσκολα...

Οι Έλληνες οπαδοί είναι πάντα κακομαθημένοι και δεν δέχονται εύκολα την ήττα ή τη κακή διαχείριση, αλλά θέλουν να βγει ένα ταλέντο επιτέλους λες και είναι ο Μεσσίας. Οξύμωρο θα το έλεγα αυτό βέβαια.

Αν η εκάστοτε διοίκηση θέσει τέτοιους στόχους, τότε όλοι θέλοντας και μη θα τους δεχτούν, ακόμη και με το να σταματήσουν να στηρίζουν. Συνεχίζω να επιμένω, ότι η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο μπέρδεμα για τον Παναθηναϊκό. Από τη μια να είναι ανταγωνιστικός και να έχει μια καλή παρουσία, από την άλλη να δουλέψει πάνω στα νέα παιδιά και να δημιουργήσει κορμό για τα επόμενα χρόνια.

Σε αρκετά παιχνίδια ήταν ανταγωνιστικός, αλλά πλέον έχει χάσει τη συνοχή του. Είδαμε άνοδο από ορισμένα παιδιά όπως ο Μήτογλου, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης και ο Μποχωρίδης, αλλά ένα Καλαϊτζάκη μετά το ματς με τη Μπάγερν να μην έχει πάρει χρόνο, ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Μαντζούκα να περιμένει ακόμη την ευκαιρία του. Αλήθεια, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν αποκλειστεί βαθμολογικά γιατί να μην δώσουν χρόνο σε αυτά τα δύο παιδιά;

Το κέρδος των «πρασίνων» θα είναι ένα από τη φετινή σεζόν... Την διατήρηση του κορμού τους για πρώτη φορά μετά το 2012. Μήτογλου, Παπαπέτρου, Χεζόνια, Νέντοβιτς και Παπαγιάννης. Η παρουσία και των πέντε και όχι η κατάκτηση τίτλων θα δείξει αν αυτή η χρονιά μπορεί να είναι επιτυχημένη.