Skip to main content

Μετά από χρόνια, ο Ολυμπιακός λειτουργεί ομαλά

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι που αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με το σωστό τρόπο, κυρίως διατηρώντας μετά από χρόνια ένα βασικό κορμό που με τις κατάλληλες πινελιές θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου.

Σίγουρα η νίκη επί της Χίμκι έχει μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια ο Ολυμπιακός έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του τη φετινή σεζόν, από την άλλη έμεινε από νωρίς εκτός στόχων.

Ωστόσο δεν είναι μια μέρα που πρέπει να υπάρχει θυμός ή θλίψη, κυρίως γιατί μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός λειτουργεί ομαλά και με πρόγραμμα. Μετά από αρκετά χρόνια διατηρεί κορμό αθλητών που είναι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα από την επόμενη χρονιά.

Μην ξεχνάμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετά από πολλά χρόνια θα διατηρήσουν αρκετούς ξένους στο ρόστερ τους, τουλάχιστον τρεις όπως δήλωσε ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Από εκεί και πέρα οι Βεζένκοφ και Σλούκας αποδείχθηκαν ως οι ηγέτες του Ολυμπιακού που έδειξαν ότι μπορούν να διαδεχτούν τους Σπανούλη και Σλούκα. Και αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η νέα κατάσταση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

5279754

Επίσης παιδιά όπως ο Λαρεντζάκης που δεν υπολογίζονταν στην αρχή της σεζόν, δούλεψε και απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη λύση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος απέδειξε επίσης στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ότι δεν πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένος. Αναφέρομαι κυρίως στους Έλληνες γιατί θεωρώ ότι μόνο με αυτούς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός μπορούν να επανέλθουν εκεί που ανήκουν.

Ο Κουφός έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκε και φυσικά με προετοιμασία του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος.

Όσον αφορά τους ξένους, Μάρτιν, Μακίσικ, Ζαν Σαρλ και φυσικά ο Έλλις ο οποίος το τελευταίο δίαστημα έδειξε διάθεση και κάποια στοιχεία που έκαναν πέρυσι τον κόουτς Μπαρτζώκα να τον εμπιστευθεί.

Όλα είναι ρευστά, αλλά το ζητούμενο είναι ένα. Μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κορμό. Έχει ανερχόμενους ηγέτες, έχει τους δύο θρύλους του έτοιμοι να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο, έχει Έλληνες παίκτες εργαλεία και φυσικά τρεις ξένους που μπορούν να τον βοηθήσουν σημαντικά!

Ότι και να αποφασίσει ο Βασίλης Σπανούλης πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του τόσο εμείς που αγαπάμε το άθλημα και φυσικά ο ίδιος ο οργανισμός του Ολυμπιακού, αλλά θα ήταν κρίμα να σταματήσει σε άδεια γήπεδα σε ένα «κρύο» παιχνίδι απέναντι στη Χίμκι.