Skip to main content

Ο Ολυμπιακός του Βεζένκοφ

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ Μαδρίτης εστιάζοντας κυρίως στο αύριο και στον Σάσα Βεζένκοφ!

Θυμάμαι το περσινό καλοκαίρι με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός δεν επρόκειτο να ανανεώσει τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, τότε που φαινομενικά οι «ερυθρόλευκοι» θα έδιναν ευκαιρία σε κάποιον πιο αθλητικό Αμερικανό στη θέση «4». Ωστόσο με την ανανέωση του, ο Σάσα εμφανίστηκε στην προετοιμασία διαφορετικός. Εκτίμησε ότι του έγινε ανανέωση, δούλεψε το καλοκαίρι το σώμα του και φυσικά τα αποτελέσματα έγιναν εμφανή μέσα στη χρονιά, αλλά πλέον έχει σταθεροποιήσει ορισμένα πράγματα που τον κάνουν ξεχωριστό.

Φυσικά με το πέρας του χρόνου δεν θα μιλάμε άλλο για τον Ολυμπιακού του Σπανούλη και του Πρίντεζη, αλλά για τον Ολυμπιακό του Βεζένκοφ. Το ταλέντο του Σάσα είναι τέτοιο που μπορεί να γίνει από τους καλύτερους forwards της Εuroleague τα επόμενα χρόνια. Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για το παίκτη, καθώς καθιέρωσε κάποια στοιχεία και πλέον είναι έτοιμος από την επόμενη χρονιά ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας των «ερυθρολεύκων».

Για το παιχνίδι δεν υπάρχει λόγος να επισημάνουμε πολλά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε τη ζωή της και ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει το παιχνίδι του. Να πιέσει, να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να βρει σκορ μέσα από το pick-n-roll, ωστόσο οι Ισπανοί τον οδήγησαν σε μεγάλη αστοχία από το δίποντο που σε συνδυασμό με την αστοχία του από τη περίμετρο τα πράγματα ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολα.

 

Ωστόσο είδαμε ένα Βεζένκοφ να ξεκινάει στο «3» ξανά και να κάνει πράγματα και θαύματα στην επίθεση. Μην ξεχνάμε ποιον αντίπαλο είχε απέναντι του.

Η Ρεάλ με την δική της άμυνας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 17 λάθη, κάτι που από μόνο του δημιουργεί πρόβλημα, καθώς μιλάμε για δεκαεφτά χαμένες κατοχές.

Αυτό που μετράει όμως είναι ότι είδαμε έναν Ολυμπιακό ακόμη και με τη διαφορά στους δεκαπέντε πόντους, να παλεύει και να αγχώνει τη Ρεάλ στα τελευταία λεπτά. Είδαμε σκληρές άμυνες από τους «ερυθρόλευκους». Είδαμε το Λαρεντζάκη για μια ακόμη φορά να είναι μαχητικός, ένα ΜακΚίσικ που μετά από καιρό έβγαλε σπουδαία ενέργεια απέναντι στα θηρία των Ισπανών και φυσικά τον Τζένκινς που ούτως ή άλλως φημίζεται γι΄ αυτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάνε ήδη την επόμενη μέρα ίσως και χωρίς τους ανθρώπους που έφεραν δόξες και τίτλους στη σύγχρονη ιστορία τους. Σε αυτή όμως θα έχουν τη τύχη να διατηρήσουν ένα παιδί με τα προσόντα του ηγέτη. Ενός ταπεινού παιδιού που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά, που δούλεψε και αποτελεί παράδειγμα για τη πίστη στις δυνατότητες του.

βεζενκοφ μπαγερν

Οι ισορροπίες είναι ρευστές. Ο Βεζένκοφ θα μπορούσε να είχε φύγει, όπως έφυγε ο Πάντερ ή ο Μπάόλντγουιν, αλλά όχι μόνο έμεινε, αλλά τα νούμερα του από την 28η αγωνιστική προκαλούν ίλιγγο.

  • 19,5 πόντου ανά παιχνίδι
  • 5,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι
  • 21/39 σουτ τριών πόντων (53%)

Οι Σλούκας και Βεζένκοφ έχουν όλα τα φόντα να διαδεχτούν τους Σπανούλη και Πρίντεζη στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού!

5230058