Κεραμιδάς: «Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια»O προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, Κώστας Κεραμιδάς μίλησε μετά την ήττα της γαλανόλευκης από την Εθνική Ισραήλ με 72-55, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα.

Αναλυτικά:

Η Εθνική Νεανίδων δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της που ήταν η παραμονή στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού U18 μετά την ήττα από το Ισραήλ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμιδά να κάνει έναν μίνι απολογισμό.

«Δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα το τελευταίο μας παιχνίδι το οποίο και έκρινε την παραμονή στην κατηγορία. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να διεκδικήσουμε τη νίκη στο λίγο διάστημα που είχαμε για να προετοιμαστούμε, όμως δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Αυτή η ομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας πριν από 42 ημέρες στην Αρναία είχε κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες και οι απουσίες την έκαναν ακόμα πιο αδύνατη. Συμμετείχε σε ένα πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου από αυτό που μπορούσε. Τα κορίτσια κατέβαλαν μια μεγάλη προσπάθεια και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια, νικήσαμε και ένα τρίτο με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη», ανέφερε αρχικά κάνοντας ένα σχόλιο για την παρουσία της ομάδας στη διοργάνωση.

Στην συνέχεια ο Κώστας Κεραμιδάς αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι με το Ισραήλ όπου η Εθνική Νεανίδων έχασε και αποχαιρέτησε την Α’ Κατηγορία. «Χάσαμε τα χιαστί παιχνίδια και δυστυχώς το Ισραήλ είναι μια ομάδα που είχαμε ηττηθεί στα φιλικά πριν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό και ξέραμε τι μπάσκετ παίζει. Είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορα και σουτάρει τρίποντα. Η μόνη μας υπεροπλία ήταν το παιχνίδι μέσα στο καλάθι που συνεχώς το ψάχναμε. Δυστυχώς όταν μας έκλεισαν δεν απαντήσαμε καθόλου καλά από την περιφέρεια. Αυτό είχαμε κάνει ακριβώς και στα φιλικά. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, δυστυχώς το πετύχαμε μόνο κατά διαστήματα και ήρθε η ήττα. Έχουμε παίκτριες που πρέπει να δουλέψουν σκληρά, να βελτιωθούν και με την πάροδο του χρόνου να πετύχουν περισσότερα. Αν ήμασταν πλήρεις θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

 


Αναζήτηση