Skip to main content

Ελλάδα-Σλοβενία 88-77: Μάγεψε η γαλανόλευκη υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη

 Σε ένα φιλικό που απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα λόγω της βράβευσης του θρυλικού Νίκου Γκάλη, η Εθνική Ελλάδας έπαιξε εντυπωσιακά και νίκησε την Εθνική Σλοβενίας με 88-77, κάνοντας το 2/2 στους μεταξύ τους φιλικούς αγώνες.

Η Ελλάδα ήταν καταγιστική στην αρχή του αγώνα, οπού και προηγήθηκε με 7-0. Η γαλανόλευκη συνέχισε να παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ με καλύτερους παίκτες τον Παπανικολάου, τον Λούντζη και τον Γουόκαπ, με αποτέλεσμα να έχει προβάδισμα με 14 πόντους στο 5' λεπτό (23-9). Η Σλοβενία μείωσε την διαφορά με ένα επί μέρους σκορ 16-4 κυρίως με τα τρίποντα του Πρέπελιτς, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι μπροστά με δύο πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-25).

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς να έχει προβάδισμα με ένα πόντο στο 15' λεπτό (41-40). Η γαλανόλευκη ήταν σαρωτική στα επόμενα πέντε λεπτά και με ένα επί μέρους σκορ 10-4, προηγήθηκε με επτά πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (51-44).
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και με ένα επί μέρους σκορ 21-14, προηγήθηκε με 14 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (72-58). Η ομάδα του κόουτς Σέκολιτς τρόμαξε με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων έμεινε εκτός αγώνα στον δεύτερο ημίχρονο. Τρυματισμός και για τον Βλάτκο Τσάνταρ στην τέταρτη περίοδο, την ώρα που προσγειώνονταν στο παρκέ μετά από ένα καλάθι. 
 
Αν και οι πρωταθλητές του Eurobasket 2017 κατέβασαν την διαφορά στους επτά πόντους σε δύο περιπτώσεις, η γαλανόλευκη διατήρησε το προβάδισμα της, έχοντας καλύτερες λύσεις, με τον Μήτογλου να κάνει την διαφορά και να παίρνει το χειροκρότημα από το κοινό. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και νίκησε την Σλοβενία με 88-77, κάνοντας το 2/2 στους μεταξύ τους φιλικούς αγώνες. 
 
Από την Εθνική Ελλάδας διακρίθηκαν οι Μήτογλου και Λούντζης με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. Από την Εθνική Σλοβενίας ξεχώρισαν οι Ντόντσιτς και Πρέπελιτς με 18 και 12 πόντους. 
 
Δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.