Skip to main content

Ο Αϊζάια Κορντινιέ στο Superbasket: «Πολύ ωραίοι οι Έλληνες φίλαθλοι, έχω μεγάλο σεβασμό για τον Σκαριόλο»

Ο γκαρντ/ σμολ φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια, Αϊζάια Κορντινιέ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναικό, την Τετάρτη (23/11, 21:00), υπογραμμίζοντας τόσο τις απόψεις του για το ματς, τους στόχους των "ασπρόμαυρων", αλλά και τον μεγάλο σεβασμό που έχει στον κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο, όσο και για την άνοδο της Εθνικής Γαλλίας και για ποιους λόγους βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ο 25χρονος Γάλλος γκαρντ/σμολ φόργουορντ βρίσκεται από την περσινή σεζόν στην Βίρτους Μπολόνια και έχει κατακτήσει μέχρι τώρα μαζί με την ιταλική ομάδα, τον τίτλο του Eurocup και του ιταλικού σούπερ καπ. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω του EuroCup, οι "ασπρόμαυροι" επέστρεψαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την Euroleague μετά από 14 χρόνια.

Ο Αϊζάια Κορντινιέ είναι ένας πολύ σταθερός και χρήσιμος παίκτης, που βοηθάει τόσο αμυντικά, τόσο και επιθετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχει κατά μέσο όρο μέχρι τώρα την φετινή σεζόν, 12.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα.  Σύμφωνα με το draft report του, ο Κορντινιέ είναι πολύ καλός αθλητής, απίστευτα γρήγορος που πηδάει ψηλα, ενώ δείχνει μια αξιοσημείωτη ισορροπία και έλεγχο του σώματος, αλλά και υπερέχει στο  transition και γενικά σε παιχνίδι με υψηλό ρυθμό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με την Εθνική Γαλλίας έχει αγωνιστεί στα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων και όπως υπογράμμισε, ελπίζει να βρεθεί με την φανέλα με το εθνόσημο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Επίσης, επισήμανε ότι οι τρικολόρ έχουν απίστευτο ταλέντο και παίζουν πολύ καλό μπάσκετ.

Η Βίρτους Μπολόνια την φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι η μόνη αήττητη ομάδα, έχοντας ρεκόρ 7-0. Στην Euroleague μετά από δύο σερί νίκες με Αρμάνι Μιλάνο και Βαλένθια, βρίσκεται στο 4-4.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Αϊζάια Κορντινιέ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό, Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα και πώς σχεδιάζετε να τους νικήσετε;: "Είναι πάντα δύσκολο να πηγαίνεις εκεί. Γενικότερα, οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ ωραίοι. Περιμένουμε ένα δύσκολο περιβάλλον, για αυτό και δουλεύουμε και θα είμαστε σε θέση για να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα".
 
Για το ποιοι είναι οι στόχοι της Βίρτους Μπολόνια για φέτος και ποια νοοτροπία θέλουν να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο: "Οι στόχοι μας έχουν να κάνουν με το να νικάμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Και να δουλεύουμε μέρα με την μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ο προπονητής Σέρτζιο Σκαριόλο έχει οδηγήσει την Βίρτους Μπολόνια πέρσι στην κατάκτηση του Eurocup, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει με την Εθνική Ισπανίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Eurobasket. Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς; : "Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Είναι winner, αυτό είναι το πρώτο πράγμα για εμένα. Βρίσκεται στο μπάσκετ για πάρα πολλά χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία. Κοιτάζει και την λεπτομέρεια και πάντα είναι προετοιμασμένος. Απίστευτες οι γνώσεις του. Φέρνει πολλά πράγματα στο τραπέζι για την ομάδα μας".
 
Για το επίπεδο της Euroleague μέχρι τώρα: "Φυσικά για κάποιους λόγους, είναι το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Υπάρχει πολύ physicality και μπορείς να κερδίσεις πράγματα από το κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιο εύκολο ματς ξεχωριστά. Είναι μια σπουδαία εμπειρία για εμάς".
 
Για το κάρφωμα του στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο ήταν στο Νο.1 της λίστας της Euroleague για τον μήνα Οκτώβριο: "Θέλω να είμαι επιθετικός, αυτό είναι όλο. Απλά, ήθελα να παίξω το παιχνίδι μου, πήρα αυτό που μου έδωσε η άμυνα και είχα την ευκαιρία να κάνω ένα highlight". 
 
 
Για την Εθνική Γαλλίας και το όνειρο του για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022: "Το να είμαι μέρος της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας πάντα ήταν ένας στόχος μου. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, είναι και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 αυτό το καλοκαίρι. Βέβαια δεν έχω πάρει την ευκαιρία ακόμη να παίξει σε μεγάλη διοργάνωση, με εξαίρεση τα προκριματικά. Είναι στο μυαλό μου, δουλεύω για αυτό. Ελπίζω να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο καλοκαίρι".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Και στο Γαλλικό πρωτάθλημα και στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket 2022, παρατηρούμε ότι υπάρχει μια εξαιρετική ανάπτυξη. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για αυτήν την άνοδο: "Έχουμε απίστευτο ταλέντο και φυσικά φοβερά νέα παιδιά. Είμαστε πιο κοντά στο μπάσκετ που παίζουν οι ΗΠΑ κατά την άποψη μου, γιατί έχουμε πολλούς αθλητές, μπορούμε να τρέξουμε, μπορούμε να παίξουμε άμυνα και έχουμε πολύ καλό μπασκετικό ταλέντο και IQ. Αυτός ο συνδυασμός κάνει την χώρα μας σπουδαία στο μπάσκετ. Θέλουμε να κάνουμε το σωστό με τα παιδιά και με τον καλύτερο τρόπο. Συνολικά, υπάρχει πολύ ταλέντο και είμαστε ανταγωνιστικοί σε πολύ υψηλό επίπεδο στο διεθνές μπάσκετ".
 
Για το ότι υπάρχουν πολλά σπουδαία ονόματα στην Βίρτους Μπολόνια. Θεωρείς ότι δημιουργείται ένας υγιής ανταγωνισμός; Θεωρείς ότι σε βελτιώνει;: "Βελτιώνουμε ο κάθε ένας τον άλλον στις προπονήσεις κάθε μέρα. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ο καθένας είναι προετοιμασμένος για την ευκαιρία του. Έχουμε πολύ καλή χημεία και δουλεύουμε ως ομάδα".