Skip to main content

Ο Ραντεμπό στο Superbasket: «Μεγάλο τεστ ο Ολυμπιακός, ενθουσιασμένος που θα παίξω κόντρα στον Γουόκαπ»

Ο γκαρντ της Βαλένθια, Τζόνα Ραντεμπό μίλησε λίγο πριν τον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (4/11, 21:00), για το πώς περιμένει το παιχνίδι, για τους στόχους και την νοοτροπία των "νυχτερίδων", για την προσαρμογή του στην Euroleague, αλλά και για την παρόμοια πορεία που έχει με τον Τόμας Γουόκαπ, αφού μέσω της Λούντβινγκσμπουργκ βρέθηκαν στην Euroleague.

Ο Τζόνα Ραντεμπό αγωνίζεται φέτος στην Βαλένθια και για πρώτη φορά στην Euroleague, μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την γερμανική Λούντβινγκσμπουργκ κυρίως στο BCL, όντας μέλος της πρώτης πεντάδας του θεσμού για την περσινή σεζόν.

Ο Αμερικανός που έχει και διαβατήριο από το Μαυροβούνιο είναι ένας ξεχωριστός γκαρντ, ο οποίος είναι πολύ καλός και στα αμυντικά και στα επιθετικά του καθήκοντα, προσφέροντας πολλές λύσεις στην ομάδα του, αλλά έχοντας και γεμάτους τους πίνακες της στατιστικής του (5.2 πόντους, 1.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, ένα κλεψιμο).

Η Βαλένθια, ομάδα με ιστορία στο ευρωπαικό επίπεδο, έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κόπα ντελ Ρει, ένα Σούπερκόπα, τέσσερις τίτλους του Eurocup και άλλους πολυάριθμους τίτλους, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις στην Ισπανία και στην Ευρώπη.

Οι νυχτερίδες θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Παρασκευή (4/11), για την έκτη αγωνιστική, ενώ έχουν μέχρι τώρα ρεκόρ με 2-3. Υπενθυμίζουμε ότι προέρχονται από την νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου με 87-73.

Όλα όσα δήλωσε ο Τζόνα Ραντεμπό στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (4/11). Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική ομάδα και πως περιμένετε το παιχνίδι; 
 
Είναι η πρώτη φορά που παίζω στην Ελλάδα και αγωνίζομαι κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα. Ξέρω λίγο τον Τόμας Γουόκαπ μέσω της Λούντβιγκσμπουργκ και γνωρίζω ότι έπαιξε στην Γερμανία. Είναι καλό να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας κόντρα σε μια τέτοια ιστορική ελληνική ομάδα.
 
 
Θεωρείς ότι το ματς θα είναι ένα πρόκληση για την Βαλένθια, λόγω του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός νίκησε τις άλλες τρεις ισπανικές ομάδες;
 
Αδιαμφισβήτητα θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι πρόκληση, αλλά δεν μας αρέσει να τα κοιτάζουμε αυτά. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον κάθενα ένα σε αυτήν την λίγκα, οπότε θα βγούμε στο παρκέ και θα δώσουμε τα πάντα.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι της Βαλένθια για την φετινή σεζόν και ποια νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στο παρκέ;
 
Δεν νομίζω ότι έχουμε συγκεκριμένους στόχους, αλλά θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως του αντιπάλου που αντιμετωπίζουμε.Δεν θέλουμε κανείς να μας νικήσει εύκολα, αλλά επιθυμούμε να παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Θα δώσουμε όλα όσα έχουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους.
 
 
Είχες μια πολύ καλή σεζόν πέρσι στο BCL και ήσουν στην πρώτη πεντάδα της διοργάνωσης. Πως βλέπεις την προσαρμογή σου στην Euroleague;
 
Είναι λίγο πιο αργή από αυτήν που θα ήθελα φυσικά. Αλλά είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague. Προσπαθώ και θέλω γρήγορα να προσαρμοστώ, αλλά δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου. Ελπίζω να μπορέσω να τα καταφέρω όπως πέρυσι, αλλά θα δώσω στον εαυτό μου λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ.
 
Έχεις αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις σου ότι: "Ο προπονητής μου έχει ζητήσει να είμαι πολύ επιθετικός σε άμυνα και επίθεση". Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσεις σχετικά με αυτό.
 
Θέλει να διατηρώ την αυτοπεποίθηση, ακόμη και αν ξέρω ότι δεν πάνε όπως το είχε σχεδιάσει ότι θα πηγαίνουν. Με εμπιστεύονται για αυτό βρίσκομαι εδώ στην πρώτη γραμμή, οπότε θέλω να συνεχίσω να πορεύομαι και θα παίρνω τα σουτ που μπορώ, όχι υπερβολικά σουτ. Προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου. 
 
 
Προέρχεσαι από την Λούντβιγκσμπουργκ όπως πολλοί άλλοι γκαρντς και παίκτες της Euroleague γενικότερα για παράδειγμα ο Τόμας Γουόκαπ, ο Τζάλεν Σμιθ, ο Νικ Βάιλερ Μπαμπ, ο Γιοχάνες Τίμαν, ο Όσκαρ Ντα Σίλβα κτλ. Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για το πρόγραμμα της ομάδας, η οποία προωθεί παίκτες για την Euroleague και αν βλέπεις ομοιότητες με τον Τόμας Γουόκαπ, ιδιαίτερα στο τρόπο παιχνιδιού σου; 
 
Όταν προέρχεσαι από αυτήν την ομάδα, θα μάθεις πολύ γρήγορα με τον προπονητή σαν τον JP John Patrick την σπουδαιότητα της άμυνας και πολλά άλλα πράγματα. Σχετικά με εμένα και τον Τόμας Γουόκαπ, δεν ξέρω πολλά για την εμπειρία του από την θητεία του στην Λούντβιγκσμπουργκ, αλλά ξέρω από εμένα, ότι ήταν δύσκολα στην αρχή. Θα είναι το πρώτο μου παιχνίδι κόντρα στον Γουόκαπ, οπότε θα δω μετά από αυτό (αν υπάρχουν ομοιότητες). Αλλά αυτό που ξέρω τώρα, είναι ότι του ήταν πιο εύκολα με τον προπονητή JP από ότι σε εμένα. Δεν ξέρω κατά πόσο όμοιοι μπορεί να είναι οι δρόμοι μας, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω εναντίον του απόψε.