Skip to main content

Η Γελένα Μπρουκς στο Superbasket: «Όλα τα μετάλλια που κατακτήσαμε σημαίνουν τα πάντα για μένα»

Η άσος της Σοπρόν, Γελένα Μπρουκς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, τόσο για την κατάκτηση της Euroleague Women με την Ουγγρική ομάδα την περσινή σεζόν και τις απόψεις της για την φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όσο και για τις αναμνήσεις της από την σπουδαία καριέρα της στην Εθνική Σερβίας.

Ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του ευρωπαικού μπάσκετ γυναικών είναι η Γελένα Μπρουκς, η οποία έχει μια σπουδαία καριέρα τόσο σε επίπεδο ομάδων, όσο και με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Πέρσι ήταν καθοριστική και βοήθησε την Σοπρόν να κατακτήσει την Euroleague Women, επικρατώντας στο Final 4 των Αβενίντα και Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.Την φετινή σεζόν, η Σοπρόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά και έχει κάνει το 3/3 στους ομίλους της Euroleague Women.

Η Σέρβα πάουερ φόργουορντ έχει σαρώσει τα μετάλλια με την Εθνική της ομάδας, αφού μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, δύο χρυσά μετάλλια (2015, 2021) και ένα χάλκινο (2019) σε Eurobasket, αλλά και πολλά μετάλλια στις νεότερες ηλικιακές κατηγορίες (ασημένιο στο ευρωπαικό Κ16 (2004), χρυσό (2007) και ασημένιο (2006) στο ευρωπαικό Κ18, χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ19, χάλκινο στο Ευρωπαικό Κ20.

Αποτέλεσε μια από τις πιο καθοριστικές παίκτριες της στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, για αυτό και βραβεύτηκε από την ομοσπονδία της χώρας για την μεγάλη προσφορά της. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η Γελένα Μπρουκς στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις αναμνήσεις και τις σκέψεις σας από την κατάκτηση του περσινού τίτλου στην Euroleague Women με την Σοπρόν.
 
Το να κατακτήσω την Euroleague Women ήταν κάτι που ήθελα και αγωνιζόμουν για αυτό, για πολύ καιρό και το ότι το κατάφερα με την ομάδα που επίσης μου αρέσει να παίζω, το κάνει μια τέλεια ιστορία για να μιλήσω. Το αξίζαμε αυτό το τρόπαιο, λόγω της ομάδας που είχαμε, λόγω του πόσο σπουδαία δουλέψαμε μαζί, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε όλη αυτή τη σεζόν μας έκαναν σπουδαίους όταν είχε τη μεγαλύτερη σημασία.
 
 
Ποια είναι η άποψη σας για το φετινό επίπεδο της Euroleague Women;
 
Το επίπεδο της Euroleague Women, μεγαλώνει κάθε χρόνο και πιο πολύ. Κάποιες νέες ομάδες έχουν μπει και έφεραν μια εντελώς νέα ενέργεια στο πρωτάθλημα. Η Euroleague Women μπορεί πάντα να γίνει ανταγωνιστική σε τόσα πολλά κομμάτια.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στο παρκέ;
 
Η φιλοσοφία μας παραμένει πάντα η ίδια. Δούλεψε τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να λειτουργεί. Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα και ο χρόνος θα δείξει
 
Έχετε κατακτήσει πολλά μετάλλια με την Εθνική ομάδα της Σερβίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις αναμνήσεις σας από αυτές τις επιτυχίες και τι ξεχωρίζετε περισσότερο;
 
Αγωνιζόμουν με την φανέλα της Εθνικής Σερβίας από τότε που ήμουν ίσως 12 χρονών και ήταν πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Το ξεκίνημα μου δεν ήταν τόσο πετυχημένο με την πρώτη ομάδα, αλλά αρχίσαμε να χτίζουμε, να φέρνουμε τις σωστές παίκτριες και τα αποτελέσματα ήρθαν. Είναι πάντα τιμή να παίζει για την Εθνική Σερβίας και να εκπροσωπείς την χώρα σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Όλα τα μετάλλια που κατακτήσαμε σημαίνουν τα πάντα για μένα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Λάτρεψα την ομάδα με την οποία έπαιξα και απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί της!