Skip to main content

Μενέττι στο Superbasket: «Γνωστή η αξία της ΑΕΚ, υψηλού επιπέδου διοργάνωση το BCL»

 Ο προπονητής της Ρέτζιο Εμίλια, Μασιμιλιάνο Μενέττι μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, όσον αφορά τον αγώνα της ιταλικής ομάδας με την ΑΕΚ για τους ομίλους του BCL, αλλά και το πώς αξιολογεί το επίπεδο της ευρωπαικής διοργάνωσης, καθώς και τι θα ήθελε η ομάδα του να προσέξει περισσότερο στα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο 49χρονος Ιταλός κόουτς είναι ένας από τους πιο ικανούς και έμπειρους προπονητές στο ιταλικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα με πολλές διακρίσεις, αφού μεταξύ άλλων με την Ρέτζιο Εμίλια κατέκτησε το EuroChallenge την σεζόν 2013-2014 και το Ιταλικό Σούπερ Καπ το 2015.

Φέτος επέστρεψε ο κόουτς Μενέττι στην ομάδα της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια, με την οποία έχει ισχυρούς δεσμούς και όπως προαναφέραμε πολλές επιτυχίες, έχοντας  χαράξει σημαντική πορεία στην ιστορία της ομάδας.

Πέρσι η Ρέτζιο Εμίλια ήταν έβδομη στην κανονική περίοδο του ιταλικού πρωταθλήματος και αποκλείστηκε στα προημιτελικά των playoffs από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Αρμάνι Μιλάνο, ενώ προκρίθηκε στα τελικά του FIBA Europe Cup, αλλά εκεί δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ. 

Φέτος η Ρέτζιο Εμίλια αγωνίζεται στο BCL και ξεκίνησε στην πρώτη αγωνιστική, με νίκη κόντρα στην γερμανική Βόννη με 88-84. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται στον όμιλο της ΑΕΚ, όπου υπάρχει επίσης και η τουρκική Καρσίγιακα.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Ρέτζιο Εμίλια έχει ρεκόρ 1-1 μετά από την νίκη κόντρα στην Τρεβίζο (78-58) και την ήττα από την Τορτόνα (63-59).

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μασιμιλιάνο Μενέτι στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε την ΑΕΚ την Τετάρτη (12/10). Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την ελληνική ομάδα. Πως σχεδιάζετε να νικήσετε την ΑΕΚ;

Έχω αντιμετωπίσει την ΑΕΚ την περσινή σεζόν με την Τρεβίζο, τους γνωρίζω και ξέρω την ιστορία τους. Είναι μια από τις συμμετέχουσες ομάδες στο BCL που έχουν ήδη κερδίσει το τρόπαιο και αυτό αρκεί για να καταλάβεις την αξία της. Μιλώντας για την ομάδα, οι Έλληνες παίκτες έχουν σκληράδα, ενώ έχουν ταλέντο οι αμερικανοί παίκτες.

Μετά από την πρώτη αγωνιστική, πως αξιολογείτε το επίπεδο του BCL της φετινής σεζόν;

Το BCL είναι πραγματικά μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και το format έχει φτιαχτεί, ώστε κάθε παιχνίδι να είναι σαν τελικός, για να προκριθείς στον δεύτερο γύρο. Πολλές ομάδες ήρθαν από το Eurocup και αυτό ανέβασε το επίπεδο σε υψηλότερο βαθμό.

Νικήσατε το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό σας παιχνίδι (88-84 επί της Βόννης) στο πλαίσιο των ομίλων του BCL. Τι θα θέλατε να προσέξετε περισσότερο ως ομάδα στα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

Είχαμε μια πολύ καλή προσέγγιση στην Βόννη (88-84), αν και την Κυριακή (9/10) ηττηθήκαμε στο παιχνίδι με την Τορτόνα (63-59) για το ιταλικό πρωτάθλημα γιατί δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά. Προφανώς πρέπει να ξεκινήσουμε το παιχνίδι με καλύτερο τρόπο, να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ως ομάδα και να εξερευνήσουμε το μεγάλο μας ροτέισον, με τον κάθε παίκτη να συμμετέχει.

Το ιταλικό πρωτάθλημα και η εθνική ομάδα της Ιταλίας βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για αυτό.

Πραγματικά πιστεύω ότι η Ιταλία πρέπει να βελτιώσει την θέση της στο ευρωπαϊκό ranking. Το να έχεις δύο ομάδες στην Euroleague και η άνοδος της εθνικής ομάδας είναι και τα δύο πολύ καλά στοιχεία για όλους. Έχουμε μόνο δύο ομάδες στο BCL, πρέπει να βελτιωθούμε και σε αυτήν την διοργάνωση.