Skip to main content

Ο Ορέν Αχαρόνι στο Superbasket: «Τιμή μας να αντιμετωπίζουμε έναν θρύλο όπως ο Σπανουλης»

Ο προπονητής της Μπνέι Χερτζλίγια, Ορέν Αχαρόνι μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν τον αγώνα με το Περιστέρι, υπογραμμίζοντας τόσο τις απόψεις του και τις σκέψεις του για τον αγώνα με την ομάδα των δυτικών προαστίων και το BCL, όσο μίλησε και για την περσινή εξαιρετική σεζόν οπού οι μπλε κατέκτησαν το κύπελλο του Ισραήλ και προκρίθηκαν στους τελικούς του εγχώριου πρωταθλήματος.

Μία από τις πιο ξεχωριστές ομάδες της περσινής σεζόν ήταν η Μπνέι Χερτζλίγια, η οποία παίζοντας ωραίο και σύγχρονο μπάσκετ, κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ισραήλ και να παίξει στους τελικούς του πρωταθλήματος της χώρας της.

Αναλυτικά, οι μπλέ νίκησαν την Χάποελ Τελ Αβιβ με 87-82 στον τελικό του κυπέλλου Ισραήλ και το κατέκτησαν για πρώτη φορά μετά το 1995, υπό τις οδηγίες του κόουτς Ορέν Αχαρόνι, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

 Στην Winner League, η Μπνέι Χερτζλίγια απέκλεισε με 2-1 στην σειρά την Μακάμπι Τελ Αβιβ στους ημιτελικούς και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος Ισραήλ, οπού ηττήθηκε με 2-0 στην σειρά από την Χάποελ Χολόν.

Φέτος, η Μπνέι Χερτζλίγια θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ομίλους του BCL και θα έχει αντιπάλους το Περιστέρι, την Ρίτας και την Τενερίφη.

Ο κόουτς Ορέν Αχαρόνι και ως παίκτης ήταν πολύ γνωστός, αφού με την Εθνική Ισραήλ αγωνίστηκε στα ευρωπαικά πρωταθλήματα νέων το 1992 και 1994, ενώ έπαιξε και στο Eurobasket του 1997. 

Από το 2009 είναι προπονητής των εθνικών ομάδων του Ισραήλ Κ16, Κ18 και Κ20, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, κάτι που δείχνουν και οι παρουσίες των κυανόλευκων στις αντίστοιχες διοργανώσεις.

 
Aναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Ορέν Αχαράνι στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 
Για το ματς με το Περιστέρι: "Το Περιστέρι έχει μια δυνατή ομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο και είμαστε σε θέση να κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί έχουν εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".
 
Για το ντεμπούτο του Σπανούλη ως προπονητή και της Μπνέι Χερτζλίγια  στο BCL: "Είμαι μεγάλη τιμή που παίζουμε κόντρα σε ένα τέτοιο θρύλο του μπάσκετ όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχουμε την θέληση να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως της αντίπαλης ομάδας. Ιδιαίτερα είναι το πρώτο ματς της ομάδας μας, της Μπνέι Χερτζλίγια στο BCL και αυτό μας δημιουργεί έξτρα κίνητρο για να κερδίσουμε".
 
 
Για το επίπεδο του BCL: "Θεωρώ ότι είναι μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση που έχει δυνατές ομάδες, ιδιαίτερα στον όμιλο που βρισκόμαστε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τις ανταγωνιστούμε ως μια από τις νέες ομάδες της διοργάνωσης που μπορεί να μην έχει μεγάλη παράδοση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο γήπεδο".
 
 
Για την φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλουν να έχουν στο παρκέ στα ματς: "Η νοοτροπία μας έχει να κάνει με το να δουλεύουμε σκληρά, να δίνουμε το 100% για την ομάδα, να προσπαθούμε πολύ και να παίζουμε δυνατά. Αυτά είναι που έδειξε την περσινή σεζόν, η ομάδα μας. Όλοι οι παίκτες μας δίνουν το 100% και δουλεύουν σκληρά για να φέρνουν τις νίκες".
 
Για την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου Ισραήλ και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος Ισραήλ: "Χωρίς αμφιβολία την περασμένη σεζόν κάναμε κάτι εξαιρετικό στο ισραηλινό μπάσκετ. O στόχος μας είναι να κάνουμε σπέσιαλ πράγματα αυτήν την σεζόν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα αγωνιστούμε δυνατά, θα δώσουμε το 100% και θα παίξουμε στο BCL για να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε".