Skip to main content

Ο Τζόρνταν Μίκι στο Superbasket: «Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος απ’ αυτό που δείχνει το ρεκόρ του»

Ο άσος της Ζενίτ, Τζόρνταν Μίκι μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν τον αγώνα με τον Παναθηναικό την Πέμπτη (25/11, 21:30) και αναφέρθηκε στις απόψεις του για το πως περιμένει την αναμέτρηση με τους "πράσινους", για τις σκέψεις του σχετικά με την συνεργασία με τον κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, για το ποιος είναι ο πιο "ομαδικός" παίκτης της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη, αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν.

  Ο 27χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ των κυανόλευκων μετά από το πέρασμα του από Ρεάλ και Χίμκι, φέτος αγωνίζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Τζόρνταν Μίκι υπενθυμίζουμε ότι είχε γίνει Draft No33 από τους Σέλτικς το 2015 και έχει παίξει στο NBA με τις φανέλες των Σέλτικς και Χιτ. Με τους μερένγχες την σεζόν του 2019-2020 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το σούπερ καπ Ισπανίας, ενώ με την Χίμκι έκανε την πρώτη παρουσία του στην VTB League. Θεωρείται από τους παίκτες-κλειδιά, κάτι που φαίνεται στο ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ στην εντός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 74-70.

260699556_187290713523336_3001135994518926335_n.png

Σε έντεκα αγώνες στην EuroLeague κατά μέσο όρο έχει 9.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ ανά 23.8 λεπτά συμμετοχής, ενώ σε τέσσερις αγώνες στην VTB League έχει κατά μέσο όρο 17.3 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.3 μπλοκς ανά 23.5 λεπτά συμμετοχής 

 Η Ζενίτ έχει εντυπωσιάσει τον τελευταίο μήνα στην EuroLeague, αφού με πέντε σερί νίκες, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 8-3 και είναι σε τροχιά να επαναλάβει την περσινή παρουσία της στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαικής διοργάνωσης, ενώ στην VTB League έχει ρεκόρ 3-1.

 Όλα όσα δήλωσε ο Τζόρνταν Μίκι στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας πεις κάποιες απόψεις για το ματς που θα παίξετε κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα, καλύτερη σχετικά με το ρεκόρ και την θέση της, ήταν σε κάποια ματς κοντά στο σκορ. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Πρεπει να βγούμε, να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα". 
 
Με την Ζενίτ έχετε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, θα ήθελα λίγο να μας πεις τους στόχους σας, ενώ σε ένα Ιταλικό περιοδικό υπογράμμισες ότι θέλετε να κερδίσετε την EuroLeague: "Νομίζω ότι ο στόχος για κάθε ομάδα στο μπάσκετ είναι πάντα να κερδίσει το πρωτάθλημα και είναι πάντα ένας εσωτερικός στόχος, οπού παλεύουμε για αυτόν για πολλά χρόνια, οπότε αυτός είναι ο βασικός μας στόχος πάντα".
 
Ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ γνωστός προπονητής στην Ευρώπη, έχει περάσει και από την Ελλάδα από τον Παναθηναϊκό. Φέτος συνεργάζεστε και θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για τον κόουτς: "Διαμορφώνει όπως κάθε άλλος κόουτς το παιχνίδι μας. Δεν ανοίγεται στο παιχνίδι, Καταλαβαίνει ότι κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δουλεύει σκληρά και προετοιμάζει το παιχνίδι μας".
 
jordan-mickey-zenit-st-petersburg-eb21_5.jpg
 
Έχεις παίξει στο NBA, ποιες είναι οι διαφορές που διακρίνεις με το παιχνίδι στην Ευρώπη: "Το NBA είναι λίγο πιο γρήγορο. Υπάρχουν πολλά  αθλητικά παιδια, οπότε το παιχνίδι γίνεται εξαιρετικά γρήγορο. Οι χώροι, το spacing είναι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι".
 
Έχετε πέντε σερί νίκες αυτήν την στιγμή. Οπότε, ποια θεωρείς ότι είναι η φιλοσοφία σας για να κάνετε το βήμα παραπάνω:   "Όπως πρωτοείπα, παίρνουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάξουμε πέρα από το κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και οπότε είχαμε πολλή δουλειά να κάνουμε. 'Οπως φαίνονται τα πράγματα, πάντα προσπαθούμε και γινόμαστε καλύτεροι".
 
jordan-mickey-zenit-st-petersburg-eb21_2.jpg
 
Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο της φετινής σεζόν: "Θα έλεγα πιθανόν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, επειδή μας νίκησαν σχετικά εύκολα (84-58). Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να ματσάρουμε το παιχνίδι. Τώρα, προσπαθουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι".
 
Ποιον θεωρείς τον πιο "ομαδικό" παίκτη της ομάδας σου: "Πιθανόν, θα έλεγα ότι είναι ο Ματέους Πονίτκα, αφού θυσιάζει τα πάντα, κάθε βράδυ μας βοηθάει να κερδίσουμε. Κάθε βράδυ δίνει το 110% και βασιζόμαστε σε αυτόν κάθε βράδυ. Είναι πιθανόν ο πιο ομαδικός παίκτης μας" 
 
Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για αυτήν την σεζόν: "Δεν ψάχνω για προσωπικούς στόχους, απλώς θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου στην EuroLeague και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο τέλος της ημέρας". 
 
https://www.youtube.com/watch?v=gV_zR0tzH3g