Skip to main content

Η Ελένη Καφαντάρη στο SuperBasket: «Να οδηγήσουμε το παιχνίδι με την Πορτογαλία στην ρακέτα, ανεβαίνει επίπεδα το μπάσκετ στην Δανία»

 Η ασίσταντ κόουτς της Εθνικής Δανίας Γυναικών, Ελένη Καφαντάρη μίλησε στο superbasket.gr για τους αγώνες που θα δώσει η Σκανδιναβική χώρα για τα προκριματικά ματς του Νοεμβρίου για το EuroBasket Women 2023, για το επίπεδο του θεσμού, σχολίασε και την νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Εθνικής Μ. Βρετανίας και ανέλυσε τα δεδομένα για το ματς της Κυριακής (14/11, 18:00) με την Εθνική Πορτογαλίας.

 Η Θεσσαλονικιά Ελένη Καφαντάρη είναι ασίσταντ κόουτς και βρίσκεται στο προπονητικό τιμ της εθνικής γυναικών της Δανίας,  που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με μεγάλη νίκη 82-48 επί της Αυστρίας και θα αγωνιστεί την Κυριακή (14/11, 17:00) κόντρα στην Ρωσία. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κόουτς Καφαντάρη έχει βρεθεί πολλά χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, ενώ ήταν ήταν δίπλα στον Κώστα Κεραμιδά όταν Η Εθνική Γυναικών κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Eurobasket του 2017 της Πράγας και το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τής Ισπανίας.

 Όλα όσα δήλωσε η κόουτς Ελένη Καφαντάρη στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την παρουσία σας στην Εθνική Δανίας, για τα πρώτα ματς με Αυστρία και Ρωσία και τις πρώτες εντυπώσεις από εκεί.

Η παρουσία μου στην εθνική Δανίας ξεκίνησε πέρυσι, όταν και ανέλαβα ως πρώτη προπονήτρια την ομάδα στην Κ18 της χώρας. Το καλοκαίρι ξεκίνησε και συνεργασία μου με την ομάδα των γυναικών όπου και βρίσκομαι στο προπονητικό τιμ ως βοηθός προπονητή. Η προετοιμασία εν όψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ ξεκίνησε το καλοκαίρι και δώσαμε το πρώτο μας παιχνίδι πριν λίγες μέρες απέναντι στην Αυστρία. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, το παιχνίδι πήγε πολύ καλά για εμάς, ελέγξαμε το ρυθμό από την αρχή και καταφέραμε να φτάσουμε σε μια νίκη με μεγάλη διαφορά. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ρωσία από το οποίο μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες είναι περιττό να σημειωθεί ότι η Ρωσία είναι η 3 ομάδα σε δυναμικότητα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη 13η στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως το μπάσκετ στη Δανία αλλάζει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και ανεβαίνει σταθερά, είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε ως εθνική γυναικών σε προκριματικά του Ευρωμπάσκετ αλλά και οι άντρες για πολύ λίγο δεν κατάφεραν να προκριθούν στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, Ενώ ομάδες όπως οι Μπάκεν Μπερς συμμετέχουν στις ευρωπαικές διοργανώσεις.

257221452_1046997389472857_7145161293585402231_n.jpg

 

 Πως βλέπετε συνολικά το επίπεδο των προκριματικών του Νοεμβρίου σε σχέση με προηγούμενες χρονιές;

 Τα προκριματικά φέτος παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γαλλία και το Βέλγιο γνώρισαν στην πρώτη αγωνιστική την ήττα, ενώ άλλες όπως η Ισπανία κέρδισαν με πολύ μικρή διαφορά στο τέλος. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως έχουμε και αρκετές αλλαγές στα προπονητικά τιμ των ομάδων και σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής στις νέες φιλοσοφίες και απαιτήσεις των προπονητών.

256059338_619973882682433_2793420409203903832_n.jpg

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδας σχετικά με την νίκη στο Μάντσεστερ επί της Μ. Βρετανίας αλλά και ένα σχόλιο για το ματς με την Πορτογαλία:

  Η Εθνική μας πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, παρόλο που τα κορίτσια είχαν πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούν. Επίσης είχαμε και την αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο, η εμπειρία του κόουτς Πρέκα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τα τόσα χρόνια πλάι στον Τζώρτζη Δικαιουλάκο έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Παίζοντας εκτός έδρας, η Εθνική ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ, τα κορίτσια έδειξαν την ποιότητα και σοβαρότητα τους και έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Για το ματς με την Πορτογαλία: 

Όσον αφορά την Πορτογαλία πρόκειται για μία ομάδα η οποία παίζει γρήγορο μπάσκετ, η Εθνική μας την έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Προσπαθούν να πιέσουν και να οδηγήσουν τον αντίπαλο σε λάθη. Στηρίζονται σε δύο παίκτριες επιθετικά και η Εθνική μας θα πρέπει τις περιορίσει και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να οδηγήσουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα όπου οι ψηλές μας είναι πιο ποιοτικές σε σχέση με τις δικές τους. Με τη βοήθεια του κόσμου, όπου είμαι σίγουρη πως θα γεμίσει το κλειστό της Ξάνθης, θεωρώ πως η Εθνική θα καταφέρει να πάρει τη νίκη.

 Ήσασταν με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket 2017 που κατακτήσαμε την τέταρτη θέση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ποιες οι αναμνήσεις σας και τι κρατάτε από τότε;

 Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Εθνική Γυναικών, και νιώθω μεγάλη περηφάνια για τη συμμετοχή μου, πλάι σε άξιους συνεργάτες όπως τον Κώστα Κεραμιδά και τον Άγγελο Τσίκληρα. Η ομάδα τότε είχε πιο έμπειρες αθλήτριες στην σύνθεση της, έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ, ακολουθώντας πιστά το πλάνο μας και κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ, την 4η στο Ευρωμπάσκετ και την 9η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 FB IMG 1636715157173