Skip to main content

Ο Μάικ Μπράμος στο SuperBasket: «Δύσκολος αντίπαλος ο Προμηθέας, κάθε παιχνίδι στο Eurocup μετράει»

 Ο αρχηγός της Ρέγιερ Βένετσια, Μάικ Μπράμος μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα την Τρίτη (21/12), υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων το πώς η Ιταλική ομάδα θα προσπαθήσει να νικήσει τους Πατρινούς, αλλά επισημαίνοντας και τις απόψεις του για το επίπεδο του EuroCup και του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο 34χρονος ομογενής γκαρντ/φόργουορντ  βρίσκεται από το 2015 στην Βενέτσια και αποτελεί ένας από τους πυλώνες της ομάδας και ένα πολύ σημαντικό γρανάζι, οπού κατάφερε μεταξύ άλλων με τους «Orogranata» και στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ιταλίας (2017, 2019), αλλά και την κατάκτηση του FIBA Europe Cup το 2018. Ο αρχηγός της Βενέτσια έχει αγωνιστεί και στα μέρη μας με την φανέλα του Περιστερίου (2009-2010) και του Παναθηναϊκού (2012-2014), έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (2013, 2014) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2013, 2014), ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας στο EuroBasket 2011 και 2013, αλλά και στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά 2012.
 
H Ρέγιερ Βενέτσια βρίσκεται στην έκτη θέση του γκρουπ β' του EuroCup με ρεκόρ 3-4 και προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Τσεντεβίτα Ολίμπια με 77-70.
 

Ο Μάικ Μπράμος έχει  κατά μέσο όρο φέτος τέσσερις πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 16 λεπτά σε δύο αγώνες στο EuroCup, ενώ έχει κατά μέσο όρο πέντε πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ ανά 20 λεπτά σε τρεις αγώνες στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Πέρσι, είχε κατά μέσο όρο σε 17 αγώνες στην Ιταλία, 10.3 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ ανά 25.7 λεπτά.

 Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα την Τρίτη (21/12). Ποια είναι η άποψη σου για την Ελληνική ομάδα;

Πάντα είναι μια δύσκολη ομάδα. Τους αντιμετωπίσαμε πριν κανά δύο χρόνια (σεζόν 2019-2020) και τους νικήσαμε στην Πάτρα για ένα καλάθι (70-68) και ηττηθήκαμε στην Βενετία (70-52). Είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος ανεξαρτήτως των ρεκόρ και έχουν αλλάξει πρόσφατα τον προπονητή τους, τώρα είναι ο κόουτς Ηλίας Ζούρος, που έχω παίξει για αυτόν και ξέρω ότι είναι καλός προπονητής και ότι θα παίξουν καλά.
 
Προμηθέας - Βενέτσια 68-70: Ήταν άστοχος από τα 6,75 και έχασε τεράστια  ευκαιρία! (photos) - Onsports.gr
 
 Θα ήθελα να μου αξιολογήσεις το επίπεδο του φετινού EuroCup. Τι έχεις ξεχωρίσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι τώρα;
 
Το επίπεδο είναι δύσκολο. Κάθε εβδομάδα πρέπει να παίξεις το καλύτερο δυνατό, αλλιώς θα χάσεις. Αυτό το αποδεικνύουν όλες οι ομάδες και το φορμάτ είναι λίγο διαφορετικό επίσης.. Οπότε, διαρκεί πολύ η σεζόν, αλλά το κάθε παιχνίδι εξακολουθεί να μετράει.
 
Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας ως ομάδα την φετινή σεζόν και τι πρέπει να κάνετε για νικήσετε τον Προμηθέα;
 
Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πάντα δυνατοί στην άμυνα. Δυσκολευόμαστε λίγο στην επίθεση, αλλά έχοντας αυτοπεποίθηση πρέπει να βάλουμε τα σουτ που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στο παρκέ;
 
Πρέπει να παλέψουμε. Να φέρνουμε ενέργεια στο παιχνίδι. Έχουμε κάποια παιδιά που λείπουν, θεωρώ ότι είναι ευκαιρία για τον καθένα μας ξεχωριστά να βγούμε στο παιχνίδι και να έχουμε μια καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.
 
 Το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου και τις εντυπώσεις από αυτό.
 
Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με πολύ τακτική. Οι προπονητές κάνουν πολύ καλή δουλειά, αφού προετοιμάζουν κάθε ομάδα για να σου "αφαιρέσουν" τα στοιχεία που υπερτερείς. Πρέπει να βρεις μερικές φορές διαφορετικούς τρόπους για να νικήσεις τις ομάδες