Skip to main content

Ο Β. Πουαριέ στο Superbasket: «Σπουδαίοι Φαλ και Λιβιό, κλειδί η μάχη στο ζωγραφιστό»

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βενσάν Πουαριέ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν τον αγώνα των μερένγχες κόντρα στον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (8/10) στο ΣΕΦ, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για τους ερυθρόλευκους συνολικά αλλά και για τους δύο Γάλλους παίκτες των Πειραιωτών, Λιβιό Ζαν Σαρλς και Μουσταφά Φαλ, για το αν η μεταγραφή του την περσινή σεζόν τον βοήθησε να προσαρμοστεί καλύτερα στην ομάδα, για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, για το επίπεδο της φετινής EuroLeague, αλλά και για την κατάκτηση του Ισπανικού Σούπερ Καπ στην Τενερίφη.

Μία από τις μεγάλες μεταγραφές που έγιναν στην Ευρώπη στο τέλος της περσινής σεζόν ήταν η απόκτηση του Βενσάν Πουαριέ από την Ρεάλ Μαδρίτης.  Ο 27χρονος Γάλλος σέντερ αγωνίστηκε στο NBA από το 2019 έως πέρσι, με τις φανέλες των Σέλτικς και των Σίξερς, με την βασίλισσ με κίνηση-ματ να τον αποκτά πέρσι τον Απρίλιο, υπογράφοντας τον με συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Οι μερένγχες την νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του κόουτς Πάμπλο Λάσο, ξεκίνησαν πολύ δυνατά και δημιούργησαν ένα νέο και γεμάτο ενέργεια ρόστερ, που αποπνέει φρεσκάδα και ξεχωρίζει για τις δεξιότητες του. Ιδιαίτερα, η frontline της βασίλισσας, στην οποία αγωνίζεται ο Πουαριέ μαζί με τους Ταβάρες και Γιαμπουσελέ, θεωρείται μία από τις καλύτερες στην EuroLeague και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο δυσκολίας για κάθε αντίπαλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Ισπανικό Σούπερ Καπ της φετινής σεζόν στην Τενερίφη τον προηγούμενο μήνα, επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα με 88-83, με τον Πουαριέ να σκοράρει 16 πόντους και να μαζεύει 11 ριμπάουντ σε 33:17 λεπτά.

3134837-64252468-2560-1440.jpg

Ο Γάλλος σέντερ είναι από τα κύρια γρανάζια της Ρεάλ και βοήθησε τα μέγιστα για να ξεκινήσουν οι μερένγχες με το 4/4 στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αφού έχει κατά μέσο όρο 11.5 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 1.8 μπλοκς, 1.3 κλεψίματα και μία ασίστ. Υπενθυμίζουμε ότι οι μερένγχες ξεκίνησαν με νίκη επί της Εφές με 82-69 στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την φετινή σεζόν.

Ο Βενσάν Πουαριέ μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Λεβαλουά το 2013, ενώ με την Εθνική Γαλλίας, έχει πάρει ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, ενώ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ριμπάουντερ της EuroLeague για το 2018/19 , την σεζόν δηλαδή πριν μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όλα όσα δήλωσε ο Βενσάν Πουαριέ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε εντυπωσιακά την νέα σεζόν στην EuroLeague με μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Εφές. Στο επόμενο παιχνίδι, θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (8/10). Θα ήθελα να μου πεις πώς περιμένεις το παιχνίδι κόντρα στην Ελληνική ομάδα; 
Ξέρουμε ότι είναι ένα σπουδαίο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι, επειδή είναι πάντα δύσκολα να παίζεις εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει μια σπουδαία βάση φιλάθλων,  αλλά και τον Μουσταφά Φαλ, που είναι ένας από τους ψηλούς του, τον οποίο γνωρίζω καλά και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Πρέπει να πάρουμε πλεονέκτημα από το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι  για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και να δούμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.
 
 
Θα έρθεις αντιμέτωπος κόντρα σε δύο συμπατριώτες σου, τον Λιβιό Ζαν Σαρλς και τον Μουσταφά Φαλ. Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για αυτούς.
Και οι δύο είναι σπουδαίοι, ψηλοί και παίκτες με ένταση, που αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Βέβαια, είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι η μάχη στο ζωγραφιστό ίσως θα είναι από τα σημεία κλειδιά του αγώνα.
 
Φυσικά, είσαι σε πολύ καλή φόρμα. Θεωρείς ότι η μεταγραφή σου στην Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη σεζόν σε βοήθησε να προσαρμοστείς καλύτερα στον τρόπο που παίζει η ομάδα; 
Ναι, σίγουρα. Πέρσι ήταν ήταν λίγο πιο δύσκολα γιατί αποκτήθηκα στο τέλος της χρονιάς και είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Ήταν μια περίεργη κατάσταση για μένα να έρθω στη Μαδρίτη τότε, αλλά χάρη σε αυτό είμαι πλέον πιο σίγουρος για το τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα.
 
vincent-poirier-real-madrid-eb21.jpg
 
Πώς αξιολογείς το επίπεδο της φετινής σεζόν στην EuroLeague;
Νομίζω ότι επρόκειτο να γίνει μια σπουδαία σεζόν, γιατί υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες, πολύ καλοί παίκτες και δεν θα είναι εύκολο να κερδίζεις παιχνίδια. Ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε. Επιθυμούμε να είμαστε στα playoffs, στην καλύτερη δυνατή θέση και μετά από αυτό, να προχωρήσουμε μακριά, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος για να το πετύχουμε. Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει απλά να εστιάσουμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, στο ένα μετά το άλλο, εάν θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους μας.
 
Πόσο σημαντική θεωρείς την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα την νέα σεζόν;
 
Είναι απίστευτο. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που δεν έχουμε δει ένα κατάμεστο στάδιο με φιλάθλους, οπότε θα είναι χαρά μας να βλέπουμε τους φιλάθλους είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας.Υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλο κοινό οπαδών όπως ο Ολυμπιακός ή η Φενέρμπαχτσε και θα είναι ωραίο να τους ξανασυναντήσουμε. Ανυπομονούμε να δούμε όλους αυτούς τους φιλάθλους να επιστρέφουν στα γήπεδα.
 
 
 
Θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα για την κατάκτηση του Ισπανικού Σούπερ Καπ της φετινής σεζόν.
Αυτό ήταν σπουδαίο. Είναι πάντα ωραίο να ξεκινάς την σεζόν, κερδίζοντας ένα τρόπαιο, επειδή σου δίνει μια καλή βάση για το υπόλοιπο της σεζόν. Έχουμε μεγάλους στόχους και προσδοκίες και και ελπίζω ότι αυτό ήταν το πρώτο από πολλά άλλα επιτεύγματα.
 
https://www.youtube.com/watch?v=EI4Lqa9XOL4
 
 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=rGyLTppoDmc