Skip to main content

Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Superbasket: «Εβλεπα τους γονείς μου να δουλεύουν σκληρά, αυτό με έκανε τόσο αποφασισμένο»

Ο πρωταθλητής του NBA και δύο φορές MVP, Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr στην Media Day των Μπακς, υπογραμμίζοντας σχετικά με το τι του έδωσε το κίνητρο και αυτήν την αποφασιστικότητα, που βγάζει στο παρκέ και τον βοήθησε στο να κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας λίγκας. 

 
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αδιαμφισβήτητα  είναι ένα φαινόμενο στο NBA. Έχουν γραφτεί για τα κατορθώματα του χιλιάδες άρθρα και αφιερώματα παγκοσμίως, αφού κάθε φορά εντυπωσιάζει ακόμη και περισσότερο με τις δεξιότητες του και την αποφασιστικότητα του. Τα πολυάριθμα ατομικα του βραβεία αποδεικνύουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και κατάφερε ιδιαίτερα να γράψει ιστορία, οδηγώντας τους Μπακς στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν.
 
giannsi_r323r45h5j6k8767i.jpeg
 
Ο Greek Freak πέρα από τα βραβεία, τις εξαιρετικές εμφανίσεις στους αγώνες, είναι ένας ηγέτης εντός και εκτός παρκέ, αφού με τις δράσεις του δείχνει συνεχώς το κοινωνικό του πρόσωπο αλλά και τον αλτρουισμό του.
 
Όλα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:
 
Γιάννη είδαμε την μεγάλη αποφασιστικότητα και το τεράστιο κίνητρο που είχες στους τελικούς του NBA και κατέκτησες το πρωτάθλημα κιόλας. Θα ήθελα να μας πεις ποιες συμβουλές ή ποια μαθήματα σε έκαναν να δείχνεις τόσο αποφασισμένος.
 
 "Ήταν από την ζωή. Απλά βλέποντας τους γονείς μου να δουλεύουν κάθε μέρα, ασταμάτητα, για να μας παρέχουν πράγματα. Και ανεξάρτητα με το πώς ένιωθαν, χαρούμενοι, λυπημένοι ή κουρασμένοι, δεν σταματούσαν, οπότε εγώ γιατί να σταματήσω; Αυτή είναι η νοοτροπία που έχω και ελπίζω να συνεχίσω να την έχω. Τα παιδιά μου μπορούν να την δουν και να κάνουν το ίδιο πράγμα. Ανεξάρτητα από το τι έρχεται στο δρόμο σου, προσπαθείς να βρεις έναν τρόπο να το ξεπεράσεις.  Ιδιαίτερα μια νύχτα, δεν θυμάμαι ποια ήταν ακριβώς, αλλά εκείνη η βραδιά ήταν πολύ "κρύα" για εμένα. Μην γνωρίζοντας για το τι θα ειπωθεί. Αλλά ήξερα πως ότι και να λέγανε, θα έβρισκα την λύση. Αυτό είναι που κάνω και αυτό έκαναν και οι γονείς μου. Το συνειδητοποίησα και είμαι έτοιμος να δουλέψω. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο επόμενος στόχος, σίγουρα θα βρω κάποιο πλάνο.Οπότε, κανείς δεν μου έχει δώσει συμβουλές, απλά το έμαθα από πρώτο χέρι από τους γονείς μου, έβλεπα τους γονείς μου να δουλεύουν σκληρά".
 
Δείτε την ερώτηση στο βίντεο στο 28:05