Skip to main content

Ο Μπεν Μπεντίλ στο SuperBasket: «Η Ελλάδα θα είναι πάντα το δεύτερο σπίτι μου»

Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Μπαχτσεσεχίρ, Μπεν Μπεντίλ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν το ματς με τον Ηρακλή την Τετάρτη (20/10) για την δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε τις απόψεις του για τους κυανόλευκους και για την διοργάνωση, για τις εντυπώσεις του από το Τουρκικό πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται φέτος, αλλά τις σκέψεις του από την θητεία του στην Ελλάδα.
 

Ο Μπεν Μπεντίλ είναι γνώριμος μας από την θητεία του στο Περιστέρι την σεζόν 2018-2019, αλλά και στα χρόνια που έπαιξε στον Παναθηναικό (2019-2021), οπού κατέκτησε πέρα από χρήσιμες εμπειρίες και πολλές μπασκετικές παραστάσεις, αλλά και δύο Ελληνικά πρωταθλήματα (2020,2021) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (2021).

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν το Νο51 στο NBA Draft του 2016 από τους Σέλτικς, με τους οποίους έπαιξε σε τρία παιχνίδια στην Pre Season εκείνης της σεζόν, αλλά μετά επέλεξε να μετακομίσει στην Κίνα. Το ντεμπούτο του στην κορυφαία λίγκα το έκανε με τους Ντάλας Μάβερικς τον Φεβρουάριο του 2017 και έγινε ο πρώτος παίκτης από την Γκάνα που αγωνίστηκε στο NBA. 

image_-_2021-10-16T121047.713.jpg

Ο 26χρονος Γκανέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ πέρσι με τον Παναθηναικό είχε κατά μέσο όρο σε 20 παιχνίδια Ελληνικού πρωταθλήματος, 8.2 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 15.8 λεπτά, ενώ στην EuroLeague με τους "πράσινους" σε 31 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο έξι πόντους και 2.6 ριμπάουντ σε 15.9 λεπτά. Ο Μπεντίλ την φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Μπαχτσεσεχίρ, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θεωρείται μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της γειτονικής χώρας, αφού μια απλή ανάγνωση του ρόστερ της μας αποδεικνύει ότι η ομάδα έχει παίκτες με πολλές εμπειρίες και πολύ ταλέντο.

Σε τρεις εμφανίσεις στο Τουρκικό πρωτάθλημα ο Μπεντίλ φέτος έχει κατά μέσο όρο 16 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ σε 27.3 λεπτά, ενώ η Μπαχτσεσεχίρ έχει ρεκόρ 1-2 στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά επικράτησε της Μόρναρ Μπαρ με 75-68 για την πρώτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup, με τον Μπεντίλ να έχει μεταξύ άλλων 17 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Η Τουρκική ομάδα θα παίξει κόντρα στον Ηρακλή εκτός έδρας την Τετάρτη (20/10).

Θα αντιμετωπίσετε τον Ηρακλή την Τετάρτη (20/10). Ποιες είναι οι απόψεις σου για την Ελληνική ομάδα; Σε τι θα επικεντρωθείτε για να τον νικήσετε;
 
Θεωρώ ότι ο Ηρακλής είναι μια καλή, σταθερή ομάδα. Έχουν μαζί τους πολλούς σπουδαίους παίκτες. Θα επικεντρωθούμε σε όλα τα πράγματα και θα πάμε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Πρέπει να εκτελέσουμε το σχέδιο μας για το παιχνίδι για να πάρουμε την νίκη. 
 
image_-_2021-10-16T121108.553.jpg
 
Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την νίκη κόντρα στην Μόρναρ Μπαρ (75-68) και ποια είναι η άποψη σου για το FIBA Europe Cup
 
Η νίκη κόντρα στην Μόρναρ Μπαρ κατά την άποψη μου ήταν καλή. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά μια νίκη είναι νίκη. Έπρεπε να τελειώσουμε την δουλειά και να βεβαιωθούμε ότι όλα ήταν σωστά. Επικρατήσαμε στο παιχνίδι και μάθαμε από αυτό. Θεωρώ ότι το FIBA Europe Cup είναι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παιδιά που είναι σε θέση να προβάλουν τον εαυτό τους και να επιδεικνύουν το ταλέντο τους. Είναι μια σπουδαία εμπειρία μέχρι τώρα.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στο παρκέ; 
 
Θεωρώ ότι η φιλοσοφία μας βγαίνει στο παρκέ σύμφωνα με το πλάνο του παιχνιδιού, να παίζουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και να είμαστε σε εγρήγορση κάθε στιγμή. Θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.
 
 image_-_2021-10-16T121123.449.jpg
 
Το BSL, δηλαδή το Τουρκικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Θα ήθελα να μας πεις τις σκέψεις σου και τις εντυπώσεις από τα πρώτα ματς.
 
Το BSL είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα σίγουρα. Δεν είναι κανένα παιχνίδι δεδομένο, πρέπει να βγεις και να παίξεις στην καλύτερη σου κατάσταση κάθε φορά.Κάθε ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα είναι σε θέση να νικήσει οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Υπάρχουν επίσης πολλοί σύλλογοι, οι οποίοι διαγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι αξίζουμε και να περάσουμε στα playoffs, όπως κάθε άλλη ομάδα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα ήταν μια καλή σεζόν. Τα παιχνίδια, η οργάνωση και ούτω καθεξής.
 

Θα ήθελα να μας πεις για τις αναμνήσεις σου από το Ελληνικό πρωτάθλημα και τι ξεχώρισες από εκείνη την περίοδο;

Αυτό που ξεχώρισα περισσότερο ήταν το να νικάω. Το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το σπίτι μου για λίγο καιρό. Το να καταφέρω να πετύχω αυτό που κάναμε με τα παιδιά ήταν κάτι καταπληκτικό. Είμαστε σε επαφή, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η φιλία, αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι πάνω από όλα. Οπότε, κανείς δεν θα μπορούσε να μου στερήσει αυτό το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα, κάτι που ανυπομονώ να κάνω κι εδώ. Η Ελλάδα θα είναι πάντα το δεύτερο σπίτι μου και κάθε φορά που πηγαίνω εκεί θα έχω αναμνήσεις.

Χωρίς Μπεντίλ στην Βasket League ο Παναθηναϊκός (ΦΩΤΟ)

 

https://www.youtube.com/watch?v=K1JSoyozn9o

https://www.youtube.com/watch?v=PDFbx3xIdcA