Skip to main content

Ραντόσεβιτς στο SuperBasket: ¨Πολύ καλή άμυνα και δύο τοπ πόιντ γκαρντς ο Ολυμπιακός¨

 Η Μπάγερν Μονάχου θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (23/10) και ο σέντερ των Βαυαρών Λέον Ραντόσεβιτς έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο superbasket.gr τόσο για τις σκέψεις του για τους Πειραιώτες, για τις απόψεις του για τον προπονητή Αντρέα Τρινικέρι και τον Γουέιντ Μπόλντγουιν, αλλά και ποια θεωρεί ότι είναι τα πλεονεκτήματα των Βαυαρών.

 Ο 30χρονος Κροάτης σέντερ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της άμυνας της Μπάγερν Μονάχου, αλλά πέρα από την εξαιρετική άμυνα και τα ριμπάουντ, δεν διστάζει να σκοράρει κατά ριπάς, με τρανό παράδειγμα τους 19 πόντους κόντρα στον Παναθηναικό τον Οκτώβριο του 2017 και τους 10 κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2018.

https://www.instagram.com/p/CEE3x-ei4P4/

Με την Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει το Γερμανικό πρωτάθλημα του 2019, ενώ στοχεύει να βοηθήσει την ομάδα του όσο περισσότερο μπορεί τα επόμενα χρόνια.

Ο Ραντόσεβιτς είναι ένα πολυεργαλείο, που βοηθάει πολύ αμυντικά, αλλά και επιθετικά, ενώ φέτος σε τέσσερα ματς της EuroLeague φέτος έχει κατά μέσο όρο 5 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Αναλυτικά αυτά που δήλωσε ο Λέον Ραντόσεβιτς στο superbasket.gr και τον Αρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (23/10). Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την ελληνική ομάδα; Σε τι εστιάζεται να νικήσετε τον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα της διοργάνωσης. Διαθέτει πολύ δυνατή άμυνα κι έχει στις τάξεις του δύο τοπ πόιντ γκαρντ, τον Σλούκα και τον Σπανούλη, με μεγάλη εμπειρεία και εξαιρετικές δεξιότητες. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ενέργεια και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ για να έχουμε καλές πιθανότητες απέναντι στον Ολυμπιακό.

https://www.instagram.com/p/CGnE3YHq9yB/

Είστε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην EuroLeague. Σημαίνει αυτό κάτι για εσάς τώρα;

Δεν το κοιτάω αυτό τόσο πολύ, είναι πολύ νωρίς. Δεν σημαίνει πολλά για τώρα
 
Πήρατε δύο εξαιρετικές εκτός έδρας νίκες την προηγούμενη εβδομάδα. Ποιες είναι οι απόψεις σας για αυτά τα παιχνίδια;
 
Και τα δύο παιχνίδια τα πήραμε λόγω της άμυνας μας. Βγάλαμε πολύ ενέργεια και τα δώσαμε όλα. Τώρα όμως τελείωσαν αυτά τα παιχνίδια και πάντα επικεντρωνόμαστε στο μέλλον.
 
 Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει στην Μπάγερν Μονάχου με τον προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι;
 
 Τον ξέρω για πολλά χρόνια. Ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι πολύ καλός προπονητής. Θα έλεγα ότι μας δίνει μια νέα κατέυθυνση, πολλές λεπτομέρειες, μας βοηθάει να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
 
radosevic_2b31018_rau12345_1.jpg
 
 Ο Μπόλντγουιν είναι νέος παίκτης στην Μπάγερν Μονάχου. Ποια είναι η άποψη σου για αυτόν; Θεωρείς ότι έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας;
 
 Ο Μπόλντγουν θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός νέος παίκτης, έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Μέχρι τώρα είναι πολύ καλός.
 
 Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στο Γερμανικό πρωτάθλημα και την EuroLeague?  Τι εμπειρίες έχετε από τις προηγούμενες χρονιές;
 
Θέλουμε να νικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και να προχωράμε, ενώ επίσης θέλουμε να επιβιώσουμε από αυτήν την κατάσταση σχετικά με την πανδημία.  Η λίγκα δεν σταμάτησε και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε
 
 Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και για την χημεία που υπάρχει
 
 Θέλουμε να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα. Έχουμε ένα μείγμα από έμπειρους και νέους ηλικιακά παίκτες. Πρέπει να βγάζουμε ενέργεια στους αγώνες. 
 
122263208_643314876348180_2339197434465475457_n12345_1.jpg
 
 Σε τι διαφέρουν τα ευρωπαικά ματς από εκείνα του Γερμανικού πρωταθλήματος;
 
 Τα ματς των δύο πρωταθλημάτων έχουν κάποιες διαφορές. Στην EuroLeague υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες και είναι πολύ υψηλό επίπεδο. Επίσης και η δομή της λίγκας, την κάνει να διαφέρει. Όμως, και τα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ δύσκολα και είναι πολύ δύσκολα και ανταγωνιστικά να παίζεις.
 
Τι άποψη έχεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες παίκτες;
 
Έχω μεγάλο σεβασμό για όλους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σπουδαία ιστορία στο μπάσκετ και έχει εξαιρετικούς παίκτες.
 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Μπάγερν Μονάχου;
 
Είναι ότι θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια, ενώ έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες. Θέλουμε από την άμυνα μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που θα κερδίσουμε το παιχνίδι.