Skip to main content

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος στο Superbasket: «Θέλουμε κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

 Ο άσος του Προμηθέα, Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο Superbasket.gr, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της Basket League και του BCL, τονίζοντας την φιλοσοφία και την νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διεθνής Έλληνας πάουερ φόργουορντ θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στον Προμηθέα, ο οποίος πέρα από την Basket League, έχει και την ευρωπαική πρόκληση του BCL. Ο Κερκυραίος άσος έχει ιδιαιτέρως πλούσιες παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από και τους ευρωπαικούς αγώνες, ενώ συμμετείχε και στον τελικό του BCL την σεζόν 2019-2020 με την ΑΕΚ απέναντι στην ισπανική Μπούργος. Από εκείνη την σεζόν μαζί με τους κιτρινόμαυρους είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας. Κοινό στοιχείο με εκείνη την χρονιά είναι ότι και φέτος θα συνεργαστεί με τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου. 

Στο BCL θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της διοργάνωσης, αφού είναι όγδοος στο σύνολο των συμμετοχών στην λίστα του θεσμού με 76 αγώνες, έχοντας πέντε γεμάτες σεζόν με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ επίσης έχει αγωνιστεί στο Eurocup με τον Άρη και στο FIBA Europe Cup με το Περιστέρι. 

 Ο 30χρονος Έλληνας φόργουρντ έχει συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ16 το 2008, το Κ18 το 2009, το Κ18 το 2010 και το Κ20 το 2011. Επίσης πήρε μέρος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Καναδά το 2021.

Ο Προμηθέας την περσινή σεζόν κατετάγη στην πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurocup. Την φετινή χρονιά ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και επιστρέφει στην ευρωπαική πρόκληση του BCL, εκεί που θα έχει αντιπάλους στους ομίλους, την γαλλική Ντιζόν, την λιθουανική Ρίτας Βίλνιους και την τσεχική Οπάβα.

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Λίνος Χρυσικόπουλος στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το πώς προσεγγίζετε με τον Προμηθέα την νέα αγωνιστική σεζόν και για τους στόχους που έχετε θέσει. 
 

"Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Αυτήν την χρονική περίοδο θέλουμε κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά".

374567766_817445817051048_3046705949664590761_n.jpg

Θα επιθυμούσα να μας κάνετε ένα σχόλιο για την προετοιμασία της ομάδας σας και για τους φιλικούς αγώνες που παίξατε. 
 
"Ήταν πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι παίκτες είχαν δουλέψει πολύ καλά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε έτσι κερδίσαμε χρόνο. Όσον αφορά την τακτική προετοιμασία, προσωπικά πιστεύω ότι δείξαμε καλά στοιχεία, με το κυριότερο να είναι η δίψα για βελτίωση".
  
 Ποια θέλετε να είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας φέτος και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;:
 

"Ανέκαθεν οι ομάδες του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ομάδες του προπονητή με βάση την καλή ομαδική λειτουργία σε άμυνα και σε επίθεση, χωρίς όμως να ακυρώνεται το προσωπικό ταλέντο. Πιστεύω πως και φέτος έτσι θα κινηθούμε". 

linos-scaled-750x375.jpg

Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Πόσο ανταγωνιστική θεωρείτε ότι θα είναι η Basket League της νέας σεζόν;
 

"Θεωρώ ότι το καινούργιο format της Basket League ανάγκασε όλες τις ομάδες να φέρουν καλύτερους παίκτες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αναβάθμιση σε αυτό το επίπεδο".

Ο Προμηθέας επιστρέφει στο BCL. Πώς βλέπετε την προοπτική και τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

"Όπως σας προείπα, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Το σίγουρο είναι ότι το BCL διανύει μια περίοδο στην οποία είναι πιο δυνατό από ποτέ".
 
384773869_842508821215069_8900278520535368319_n.jpg
 
Έχετε μεγάλη εμπειρία στο BCL, καθώς έχετε παίξει στον τελικό της διοργάνωσης το 2020 και είστε όγδοος στο σύνολο των συμμετοχών στην λίστα του θεσμού με 76 αγώνες. Ποιες είναι οι αναμνήσεις από την παρουσία σας στην διοργάνωση και ποιες είναι οι επιπλέον απαιτήσεις που υπάρχουν για τους παίκτες;

"Οι αναμνήσεις είναι γλυκόπικρες. Ένας χαμένος ευρωπαϊκός τελικός δεν ξεχνιέται ποτέ... Σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους παίκτες. Τα παιχνίδια είναι διπλά, άρα και και η κούραση είναι μεγαλύτερη. Η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και στο μπάσκετ κλείνει πολύ περισσότερο στο μπάσκετ και εκεί πρέπει η ψυχική δύναμη να είναι μεγαλύτερη".