Skip to main content

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στο Superbasket: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επιστρέψει στον Άρη»

 Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε στο Superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του Άρη, επισημαίνοντας τις απόψεις του για την νέα σεζόν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και για την επιστροφή του στους κιτρινόμαυρους, ενώ τόνισε και τι κρατάει από την παρουσία του με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.
 
 
Ο 29χρονος διεθνής Έλληνας γκαρντ επιστρέφει την νέα σεζόν στον Άρη, στον οποίο είχε αγωνιστεί τις σεζόν 2010-2014 και 2017-2020.
 
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων, έχοντας σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, 280 και 113 συμμετοχές αντίστοιχα. Στο παλμαρέ του έχει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας και ένα τίτλο στο Ελληνικό Σούπερ Καπ με τον Παναθηναικό. Με τους κιτρινόμαυρους το 2013 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος με το εφηβικό τμήμα και ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας στη τελική φάση της διοργάνωσης.
 

Η παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας είναι πλούσια, ενώ συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. 

Με την Εθνική Εφήβων μέτρησε 28 συμμετοχές με 214 πόντους (μ.ο: 7.64) και με την Εθνική Νέων ανδρών 22 συμμετοχές με 273 πόντους (μ.ο: 12.41).

Ο 29χρονος διεθνής Έλληνας γκαρντ πέρα από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, θα δώσει στην ομάδα πολύτιμη συνεισφορά με την εμπειρία του και τις πολλές παραστάσεις του από το πιο υψηλό επίπεδο.  
 
 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης στο Superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του Άρη:
 
Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την νέα αγωνιστική σεζόν;
 
 "Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, ακόμη δεν έχουμε κάνει προπόνηση ούτε καν όλοι μαζί. Είναι καινούργια η ομάδα, σίγουρα όλοι έχουν φιλοδοξίες. Ο κάθε αθλητής παίζει για να κερδίσει. Νομίζω ότι δεν είναι η ημέρα για να μιλήσουμε για στόχους κτλ. Στόχος είναι να μπορέσει η ομάδα αυτή όσο πιο γρήγορα να είναι προετοιμασμένη, να δείξει την ταυτότητα της μέσα στο γήπεδο που σίγουρα θα είναι η σκληρή άμυνα, η ένταση και να μπορέσει να τρέξει στο γήπεδο και να δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις. Να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα και να μπορέσουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε".
 
Ποια θέλετε να είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;:
 
"Νομίζω ότι η νοοτροπία του κόουτς Καστρίτη είναι αρκετά γνωστή, όποιος έχει δει τον Άρη τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστώσει ότι είναι μια σκληρή ομάδα. Όποιος την αντιμετωπίσει στο γήπεδο θα περάσει δύσκολα, θα δεχθεί πολύ πίεση. Θα παίξει με φουλ ένταση ο κάθε παίκτης. Μέσω αυτών των πραγμάτων,η ομάδα θέλει να δημιουργήσει στον εκάστοτε αντίπαλο προβλήματα, να κλέψει μπάλες, να βγει στον αιφνιδιασμό και να κάνει από εκεί το παιχνίδι του".
 
Θα ήθελα ένα σχόλιο για την επιστροφή στον Άρη: 
 
"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επιστρέψει. Είναι κάτι που θέλω να το ζήσω στο γήπεδο, ακόμη λόγω του ποδιού μου δεν έχω αγωνιστεί σε κάποιο φιλικό αγώνα. Πραγματικά ελπίζω στον πρώτο αγώνα με την Γκραν Κανάρια να είμαι έτοιμος και να μπορέσω να ζήσω ένα γεμάτο γήπεδο και να συνοδευτεί όλο αυτό με μία νίκη".
 

Πόσο ανταγωνιστική θεωρείτε ότι θα είναι η Basket League της νέας σεζόν;:

"Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό που είναι στην Euroleague και έχουν σίγουρα το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει τον κορμό του, έχει μια πολύ καλή ομάδα, πέρσι βγήκε δεύτερος στην Ευρώπη. Ο Παναθηναικός φέτος έχει κάνει τρομερές προσθήκες. Όλες οι άλλες ομάδες θα δείξουν πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και έχουν βελτιωθεί όλες. Πιστεύω θα έχουμε όπως είδαμε και στα φιλικά διάφορα αποτελέσματα όπως ο Άρης να νικάει τον Κολοσσό Ρόδου με τριάντα πόντους, ο Κολοσσός Ρόδου να νικάει τον ΠΑΟΚ με τριάντα πόντους κτλ. Θα είναι περίεργα σκορ όπως και να το κάνεις. Πρέπει κάθε μέρα να δίνεις το 100% για να έχεις και πιο σταθερό πρόσωπο και όχι τέτοια σκαμπανεβάσματα".

Πως εξετάζετε την πρόκληση του Eurocup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Άρης την νέα αγωνιστική σεζόν;: 

"Είναι μεγάλη πρόκληση για αυτήν την ομάδα. Και για εμένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, το να έλθω στον Άρη. Και βοήθησε να δημιουργηθεί πιο πλήρες ρόστερ. Είναι διαφορετικό να έχεις δύο αγώνες την εβδομάδα και να έχεις και ευρωπαικά παιχνίδια. Ελπίζω ο κόσμος που έχει στηρίξει την ομάδα στα πολύ δύσκολα να δείξει ξανά στήριξη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα τους χρειαστούμε πάρα πολύ για να προστατέψουμε την έδρα μας και για να μπορέσουμε να τους δώσουμε μεγάλες νίκες και χαρές".

Τι κρατάτε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στο οποίο συμμετείχατε με την Εθνική Ελλάδας;

"Κρατάω το κλίμα που είχαμε μεταξύ μας και το πώς περάσαμε στιγμές από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Μαζευτήκαμε στις 24/7. Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινάς τις προπονήσεις, σε μια περίοδο που όλοι κάνουν διακοπές. Κρατάω το κλίμα που είχαμε μεταξύ μας, όντως ήμασταν ομάδα. Σίγουρα έχουμε την στεναχώρια ότι δεν πετύχαμε κάτι καλό. Σίγουρα παλέψαμε και είχαμε πολλές απουσίες. Κρατάω ολη αυτήν την παρέα και ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια σαν  περιβάλλον και αυτό θα μπορέσει πιστεύω να ξαναφέρει την Ελλάδα ψηλά".