Skip to main content

Λιόλιος: «Το Κύπελλο είναι μια γιορτή που ενώνει τους πάντες»

Χαιρετισμό απηύθηνε στη συνέντευξη Τύπου της ΕΟΚ για το Final 8 ανδρών και τον τελικό Κυπέλλου γυναικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, με τον επικεφαλής του ελληνικού μπάσκετ να τονίζει ότι το Κύπελλο πάντα είναι μια γιορτή του ελληνικού μπάσκετ.  

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Αισθάνομαι χαρά και τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα στις ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στο ελληνικό προσκήνιο και στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ανάμεσα σε προπονητές καταξιωμένους. Ανάμεσα σε παίκτες οι οποίοι δίνουν το παράδειγμα προς όλους και  ανάμεσα σε παράγοντες και θεσμούς που είναι ανάμεσα μας.

Θέλω να χαιρετήσω τον υπουργό αθλητισμού που είναι ανάμεσα μας. Είναι χαρά και τιμή που βρίσκεστε ανάμεσα μας και στηρίζετε την προσπάθεια μας. Δείχνετε εμπράκτως ότι μαζί πορευόμαστε με κοινές αρχές και αξίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Γ κύριο Μαυρωτά, που είναι ανάμεσα μας. Να χαιρετήσω τον χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ, που είναι συνέχεια μαζί μας και στηρίζει την Ομοσπονδία και τις προσπάθειες. Να χαιρετήσω τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και οπωσδήποτε και από την περιφέρεια της φιλόξενης Κρήτης, που για ακόμα μία φορά, κάνουμε το Final 8. Ευελπιστούμε με την πρόοδο του χρόνου, αυτός ο θεσμός, που βλέπετε αυτή την εικόνα που όλοι οραματιζόμασταν και θαυμάζουμε. Το κύπελλο είναι μια γιορτή που ενώνει τους πάντες και κυρίως ενώνει τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Το μπάσκετ είναι το μέσο, όπως και ο αθλητισμός γενικότερα, που θα κάνουμε κοινές προσπάθειες για να ενώσουμε την κοινωνία μας.

Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου οι ομάδες να αντιμάχονται η μία την άλλη. Να υπάρχει μια νικήτρια και μία χαμένη, έτσι είναι ο αθλητισμός. Όμως εκτός αγωνιστικού χώρου, είμαστε ενωμένοι. Και σήμερα έχουμε και την ιδιαίτερη χαρά να δείξουμε πως αυτή η ενότητα δεν είναι μόνο του ανδρικού φύλλου αλλά και του γυναικείου φύλλου. Βλέπουμε πως για πρώτη φορά φέτος θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ανδρών, μαζί, την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και στο ίδιο γήπεδο, σαν μια γιορτή και ο τελικός του κυπέλλου γυναικών. Το μπάσκετ γυναικών ευελπιστούμε στα επόμενα χρόνια, να προχωρήσει μπροστά. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι προάγγελοι μιας επιτυχούς πορείας ενός προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στην Ελλάδα και που ευελπιστούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ακόμα προάγγελος ενός Ευρωμπάσκετ, που έχουμε το 2025. Και η Εθνική ομάδα των γυναικών να μας κάνει περήφανους, όπως και η Ανδρών. Ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Να δώσω συγχαρητήρια στις συμμετέχουσες ομάδες, στους προπονητές, στους παίκτες. Η Ομοσπονδία θα είναι φιλόξενη με όλους σας και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία και μια εικόνα και όχι λόγια, εικόνα, η οποία θα δείχνει ότι ο αθλητισμός είναι  αυτός ο οποίος ενώνει».