Skip to main content

Προίσκος: "Ο Ερμής είναι μια καλή ομάδα, η οποία κι από πέρυσι έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα"

Ο Ερμής Σχηματαρίου υποδέχεται (10/02) τον Έσπερο Λαμίας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν με τον  Αλέξανδρο Προίσκο να μιλά στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio για τον αγώνα. 

Αναλυτικά όσα είπε:

 Για το παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου: «Ο Ερμής είναι μια καλή ομάδα, η οποία κι από πέρυσι έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα. Τώρα είναι στην 4η θέση σε ισοβαθμία με άλλες ομάδες. Δεν είναι τυχαία εκεί που είναι, έχει πάρει αποτελέσματα που άλλες ομάδες δεν παίρνουν. Στην έδρα τους έχουν μια αυτοπεποίθηση παραπάνω, έχουν και τον κόσμο τους, διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, παιγμένους. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε κάποιους παίκτες που έχουν περισσότερο τη μπάλα στα χέρια τους και έχουν μεγαλύτερη έφεση σε κάποια πράγματα και θα τους πάμε σε πράγματα στα οποία δεν είναι τόσο καλοί».

Για τους στόχους του Εσπέρου Λαμίας: «Η ομάδα, λόγω ότι δεν είχε παίκτες στα τελευταία ματς του 1ου γύρου, έκανε κάποιες συνεχόμενες ήττες, οι οποίες όμως δεν αντικατόπτριζαν τη δυναμικότητα της ομάδας. Απ’ τη στιγμή που ήμασταν και είμαστε ακόμα στα play-out, πρώτος στόχος είναι να φύγουμε από αυτά. Εγώ ήρθα με το σκεπτικό ότι έχουμε καλές μονάδες, μπορούμε και πάμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται. Είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Για την Elite League: «Όταν το επίπεδο ανεβαίνει παίρνεις περισσότερες παραστάσεις και γίνεσαι καλύτερος. Αυτή η εγρήγορση που υπάρχει κάθε βδομάδα και κάποιες φορές δύο φορές τη βδομάδα, δε σε αφήνει να χαλαρώσεις. Είναι και σε πιο επαγγελματικά επίπεδα το πρωτάθλημα πλέον».

Για τον λόγο που έφυγε απ’ τον Ηρακλή: «Ήταν πολλοί οι λόγοι. Δε θα ήθελα να μπω σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί και η ομάδα και εγώ είχαμε τους λόγους μας. Όλα για καλό γίνονται και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και να προχωράμε».

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του απ’ τον Έσπερο Λαμία: «Τα πράγματα εδώ στη Λαμία είναι πολύ ωραία. Τα αποτελέσματα δεν είναι έτσι όπως θα θέλαμε, παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα ωραίο κλίμα στην ομάδα. Νομίζω αυτό μετράει, να υπάρχει μια ωραία καθημερινότητα και να μπορούμε να πηγαίνουμε το Σάββατο και να παίζουμε με την ψυχή μας».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Είναι δύσκολο το να πας σε μια ομάδα και ξαφνικά να παίζουμε όλοι σαν να είμαστε χρόνια σε αυτήν. Το σημαντικότερο είναι πως έχουμε μαζευτεί κι έχουμε καλό κλίμα. Εμένα κατευθείαν όλα τα παιδιά με έκαναν να νιώσω οικεία, είτε με έναν καφέ, είτε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μια τέτοια μετάβαση. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν μέσα στην πλάκα και την προπόνηση να μας βάλουν λίγο στο κλίμα. Το να έχεις μια οικειότητα και να μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνο συμπαίκτης με κάποιον, αλλά μια παρέα ενωμένη, είναι το σημαντικότερο».

Για τη φετινή του σεζόν: «Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετές κακοτυχίες. Στο τέλος του καλοκαιριού είχα έναν τραυματισμό στον αγκώνα που με κράτησε πίσω σε φυσική κατάσταση. Μετά στον Ηρακλή ήμουν έναν μήνα εκτός, όπου ήταν δύσκολη η όλη προσαρμογή όταν επέστρεψα. Πρέπει όμως να συνεχίσεις παρά τα στραβοπατήματα που μπορεί να υπάρχουν. Να έχεις κοντή μνήμη και να προχωράς».