Skip to main content

Βρούτσης: «Το μπάσκετ αποτελεί οδηγό για τον ελληνικό αθλητισμό»

Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΟΚ για το Final 8 ανδρών και το Κύπελλο γυναικών παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με τον υπουργό να τονίζει στον χαιρετισμό του ότι το περιβάλλον που επικρατεί στο μπάσκετ αποτελεί παράδειγμα για όλα τα αθλήματα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας πολιτικός:

«Νομίζω ότι αυθόρμητα μου έρχεται να καταθέσω δυο σκέψεις σε αυτή την πολύ ωραία εικόνα που έχω μπροστά μου αλλά και δίπλα μου. Κύριε πρόεδρε της ΕΟΚ, εκπρόσωποι του μπάσκετ της χώρας, παράγοντες του μπάσκετ, αξιότιμοι αθλητές, αθλήτριες. Θέλω να σας πω ότι αυτό το οποίο νιώθει κάποιος, ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό, αγαπάει τον αθλητισμό, τον αθλητισμό που είναι αξίες και αρχές, είναι ομορφιά. Βλέποντας εσάς απέναντι, βλέποντας αυτή την ωραία εικόνα, την ωραία διοργάνωση που θα κάνουμε στην Κρήτη, αυθόρμητα βγαίνει να πει την λέξη συγχαρητήρια. Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη σας προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σε αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη πάνω από όλα, σε μία περίοδο που ο αθλητισμός κρίνεται για την βιαιότητα εδώ στην Ελλάδα κυρίως, όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι το μπάσκετ αποτελεί τον οδηγό για τον ελληνικό αθλητισμό. Το μπάσκετ έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό με την ποιότητα του, την δύναμη της ψυχής των αθλητών, την ομορφιά που προσφέρει και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μπάσκετ αποτελεί σήμερα το δίκτυ και την πυξίδα που πρέπει να πάει ο ελληνικός αθλητισμός και εδώ τα έχουμε καταφέρει. Αντίθετα με αυτά που έγιναν, με αφορμή τα θλιβερά εγκληματικά γεγονότα για αθώους ανθρώπους, το μπάσκετ σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση δείχνει την ποιότητα, την ομορφιά του αθλητισμού, δείχνει πως πρέπει να οδηγήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό.

Με τον πρόσφατο αθλητικό νόμο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πήραμε πολύ αυστηρά μέτρα. Σήμερα μάλιστα, είναι μια μέρα που συμπίπτει με την ενημέρωση που γίνεται για το Final 8, με το άνοιγμα των γηπέδων του ποδοσφαίρου ξανά, με δύσκολα και πολύ αυστηρά μέτρα που πήραμε από εδώ και πέρα, σήμερα ανοίγουν πλέον τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ένα άλλο περιβάλλον. Πολύ αυστηρές κυρώσεις περιμένουν όποιον προβεί σε αθλητικές παρατυπίες, σε αθλητική βιαιότητα. Έχουμε συμφωνήσει όλοι και αυτό αφορά και το μπάσκετ, ότι στις 6 Μαρτίου και μετά, όλα τα γήπεδα πλέον του μπάσκετ, θα πρέπει να είναι οπλισμένα και με την σύγχρονη τεχνολογία των καμερών παντού, όπως προβλέπει ο νόμος. Είναι μια ημερομηνία που από εκεί και πέρα, η Πολιτεία έχει πει ότι όσοι δεν ικανοποιήσουν και δεν φτιάξουν τις αντίστοιχες κάμερες, θα είναι κλειστά από φιλάθλους. Είμαι σίγουρος ότι το μπάσκετ θα τα καταφέρει.

Η επόμενη ημερομηνία, 9/4, που αφορά αρχικά το ποδόσφαιρο, είναι η ταυτοποίηση των εισιτηρίων. Αυτό που θα κάνουμε στο ποδόσφαιρο, θα το κάνουμε και στο μπάσκετ σε έναν δεύτερο χρόνο.

Αυτή η εικόνα, η μοναδική, η ξεχωριστή, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που έχετε σηκώσει το ελληνικό μπάσκετ πάρα πολύ. Να κρατήσουμε ψηλά αυτή την αθλητική όμορφη εικόνα και το hashtag που λέτε εκεί ψηλά, είναι γιορτή ο αθλητισμός, είναι γιορτή το μπάσκετ, να το κρατήσουμε όλοι μας. Αυτή την όμορφη γιορτή να την χαρούμε στην Κρήτη. Να χαρούμε σε πολλές γιορτές του ελληνικού αθλητισμού γιατί το αξίζει».