Skip to main content

Βόβορας: «Δύσκολη περίοδος για τον Ολυμπιακό, όμως ο Μπαρτζώκας ξέρει να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις»

Για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague, αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιώργος Βόβορας.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Όπως όλοι οι προπονητές λένε, είναι ένας “μαραθώνιος” που μετά την 10η αγωνιστική θα αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματικά την εικόνα των ομάδων. Στο ξεκίνημα της σεζόν πολλές ομάδες δεν είναι στο επιθυμητό σημείο απόδοσης που θα ήθελαν, αλλά βλέπουμε ομάδες που σιγά-σιγά βρίσκουν τον ρυθμό τους, όπως, για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός, που βρίσκει τον ρυθμό του και τη χημεία του. Σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη είναι η Βίρτους που έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα μέχρι τώρα. Η Παρτίζαν δεν έχει ξεκινήσει καλά, όπως και πέρυσι. Θα δούμε πολλά πράγματα που θα αλλάξουν στην πορεία».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού φέτος: «Στο ξεκίνημα της σεζόν ο κόσμος είναι λογικό να έχει τεράστιες απαιτήσεις και απ’ τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός φιναλίστ, ο Παναθηναϊκός έκανε μια τεράστια επένδυση, έφερε παίκτες που πραγματικά που μπορούν να τον οδηγήσουν πάρα πολύ ψηλά. Απ’ τη μία, ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν είχε δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια και απαιτητικά. Υπήρχε μεγάλη πίεση, αλλά βλέπουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση πλέον και συνεργασιών και γενικά στο παιχνίδι. Η ένταξη του Μήτογλου τον βοήθησε πάρα πολύ στο να βρει ισορροπία και αμυντικά και σε θέμα μεγέθους και κάνει μικρά βήματα εξέλιξης. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα τα κάνει και θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά ακόμη βήματα για να προχωρήσει. Τώρα έχει ένα πρόγραμμα που μπορεί να του δώσει πολλά και σε θέμα ψυχολογίας και βαθμολογίας. Είναι στα χέρια του να κάνει τα μικρά βήματα που χρειάζεται για να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, οι τραυματισμοί του είναι πάρα πολύ σημαντικοί, ιδιαίτερα στο θέμα ψηλών και έτσι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να βγάλεις έναν τέτοιο “μαραθώνιο”. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Ολυμπιακό, αλλά έχει αποδείξει και ο κόουτς Μπαρτζώκας ότι ξέρει πώς να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις».

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Η Ρεάλ αυτήν τη στιγμή συνδυάζει τα πάντα. Συνδυάζει βάθος, ταλέντο, ότι έχει έναν “κορμό”, κάτι που αποτέλεσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σεζόν. Στα περισσότερα παιχνίδια έχει παίξει εξαιρετικά. Η Ρεάλ θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει εκτός Final-4. Έχει την εμπειρία και πιστεύω ότι θα είναι η ομάδα που θα έχει τα λιγότερα σκαμπανεβάσματα».

Για το μέλλον του: «Σίγουρα το επάγγελμα του προπονητή έχει και την περίοδο… αδράνειας. Ήταν σημαντικό ότι μπόρεσα να πάω στην Αμερική, ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για ‘μένα, είδα πράγματα που είναι πολύ σημαντικό να τα βλέπεις από κοντά. Κάνω κάποια ταξίδια και βλέπω παιχνίδια και προπονήσεις κάποιων ομάδων και ελπίζω σύντομα να επιστρέψω στους πάγκους».