Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν με το άγχος του φαβορί, με το πρέπει στην πλάτη μας»

Ο Ολυμπιακός ανέβασε το σερί του στο 11-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όμως, να κρατά χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως δεν τον απασχολεί τι έχει συμβεί στο παρελθόν, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μίλησε για τον τίτλο του φαβορί που έφερε άγχος στο πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι επί του Παναθηναϊκού:

"Η δουλειά μου δεν είναι ν' ασχολούμαι με το παρελθόν και το μακρινό μέλλον, αλλά το κοντινό και τον τελικό. Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά μετά το ματς της Κυριακής. Αρχικά ήμασταν άστοχοι σε νευρικά σουτ, παίζοντας με το "πρέπει". Όταν ηρεμήσαμε στα αποδυτήρια, είχαμε ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο στην άμυνα και στο τέταρτο το διαχειριστήκαμε.

Οι Παπανικολάου και Κάνααν έβαλαν τα σουτ που έπρεπε να βάλουν. Ήταν εύκολα σουτ ρυθμού, το σουτ που σκέφτεσαι είναι πολύ δύσκολο να το βάλεις. Ούτως ή άλλως είμαστε η καλύτερη ομάδα στο να δημιουργούμε spot up σουτ.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Τον σέβομαι, έχει καλό προπονητή ανεξάρτητα από το τι λέγεται δεξιά κι αριστερά, διαθέτει καλούς παίκτες. Εμείς είμαστε πιο συμπαγής ομάδα και όταν παίξαμε αυτό που έπρεπε, κερδίσαμε αρκετά εύκολα.

Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Οι ίδιες ομάδες να παίξουν δέκα φορές θα είναι διαφορετικά. Το παιχνίδι με το Περιστέρι θα το αντιμετωπίσουμε ως τελικό, αφού πρώτα θα αφήσουμε πίσω αυτό που συνέβη σήμερα".

 

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ημιτελικού, ο Μπαρτζώκας πρόσθεσε: 

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, ευχαριστούμε και τον κόσμο για τη στήριξη. Αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα, έχει πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστείς, αφού ουσιαστικά είχαμε ετοιμαστεί για το πρώτο παιχνίδι μόνο. Ήμασταν με το άγχος του φαβορί, με το πρέπει στην πλάτη μας και γι’ αυτό ήμασταν βιαστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Δεν εκτελούσαμε καλά στην επίθεση, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και γίναμε πιο διστακτικοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο αναζητήσαμε τον αδύναμο κρίκο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η άμυνά μας έγινε πολύ καλύτερη και ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση, Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα μεγάλος αντίπαλος, πάντα τον υπολογίζεις, αλλά έπρεπε να του επιβληθούμε ψυχολογικά και πνευματικά. Αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο που τρέξαμε και ένα μεγάλο σερί. Εμείς πρέπει να δείξουμε αύριο την ίδια σοβαρότητα που έχουμε όλη τη χρονιά».