Skip to main content

Ο Αθηναικός είναι εδώ και η Ζωή Κεχαγιά εξηγεί τι ακριβώς δημιουργείται στον Βυρωνα

Ο Αθηναϊκός ξάφνιασε τους πάντες κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση της σεζόν και με δυο νίκες προκρίθηκε στη Β΄ φάση του Κυπέλλου Γυναικών. Το superbasket σταθμίζει τα δεδομένα που δείχνουν ότι το ιστορικό σωματείο λειτουργεί με τεχνογνωσία και πολύ καλές προδιαγραφές. 

 

Ο Αθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που βρίσκει τον τρόπο να γράφει όμορφα γράμματα στο βιβλίο της μεγάλης του ιστορίας.

Οι διοικούντες φέρεται να μην αρκούνται στα μεγαλεία του παρελθόντος και την κατάκτηση του Eurocup γυναικών το 2010.

Οι Βυρωνιώτισσες είναι ένα κράμα νέων αθλητριών, οι οποίες έχουν πάντα ως οδηγούς δυο πεπειραμένες παίκτριες, όπως η Ζωή Κεχαγιά και η Μαρία Ρετζεπέρη.

Μάλιστα στον δεύτερο αγώνα, η Κεχαγιά αν και υπέφερε τραυματισμό σημείωσε 11 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ πραγματοποιώντας ένα φοβερό νταμπλ νταμπλ, ενώ η Ρετζεπέρη σημείωσε 24 πόντους, όντας η πρώτη σκόρερ της ομάδας της.

Η έμπειρη γκαρντ, έχει κατακτήσει με τον Αθηναϊκό το Eurocup γυναικών, καθώς επίσης και 3 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, αποτελώντας τη ζωντανή ιστορία των «πορτοκαλί».

Η δεύτερη έχει αγωνιστεί σε σειρά ομάδων τόσο της Α1, όσο και της Α2 γυναικών και έχει τις παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο που χρειάζονται οι νεαρές συμπαίκτριές της.

Το superbasket, απευθύνθηκε στα… «δυο άκρα» της ομάδας, με την «μπαρουτοκαπνισμένη» Ζωή Κεχαγιά και την νεαρή Ελένη Μάνου να μιλούν για τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Βύρωνα.

Η Ζωή Κεχαγιά έκανε μια συνολική τοποθέτηση για την ομάδα του Βύρωνα.

Τόνισε ότι το Κύπελλο ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Αθηναϊκό προκειμένου να δοκιμάσει στο παρκέ τα όσα γίνονται στις προπονήσεις, ενώ όπως είπε οι νίκες βοηθούν ιδιαίτερα τις νεαρές συμπαίκτριές της.

Αναλυτικά τα όσα είπε η πολύπειρη γκαρντ:

«Το Κύπελλο είναι μια καλή ευκαιρία για να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Οι νίκες βέβαια δίνουν αυτοπεποίθηση στις πιο μικρές της ομάδας, που είναι και ο βασικός λόγος που αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Εγώ και η Μαρία είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτά τα κορίτσια να αναδειχθούν, παράλληλα όμως μας βοηθούν κι αυτά να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό.

Έχω διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν, δεν είναι προτεραιότητα το σκοράρισμα, αλλά η σωστή λειτουργία του συνόλου. Υπάρχει σωστή χημεία και αλληλοσεβασμός, χαρακτηριστικά που κάνουν τις ομάδες να προοδεύουν.

Ο Ιταλός κόουτς είναι έμπειρος μπασκετικός, δάσκαλος για τις νεαρές μας παίκτριες. Έχει τη δική του φιλοσοφία και προσπαθούμε να την αφομοιώσουμε.

Υπάρχει ταλέντο, πείσμα και θέληση στην ομάδα, αλλά και μια διοίκηση που αγαπάει τον Αθηναϊκό και νοιάζεται για μας. 

Στον Αθηναϊκό υπάρχουν παίκτριες που μπορούν να παίξουν μπάσκετ αρκεί να δουλέψουν και να διατηρήσουν τη σωστή νοοτροπία».

Η Μάνου είναι από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν και στα δυο ματς Κυπέλλου.

Η νεαρή γκαρντ κινήθηκε με όπλο το μακρινό σουτ και βοήθησε πολύ τις «πορτοκαλί» στις νίκες – προκρίσεις  που πέτυχαν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

 «Ο προπονητής έχει ένα στυλ παιχνιδιού που δε το έχω ξανασυναντήσει σαν παίκτρια τόσο έντονα. Θέλει να παίζουμε πιο ελεύθερα και μας δίνει χώρο μέσα από τα συστήματά του να αναδείξουμε τις ικανότητες μας.

Όσον αφορά το κλίμα και τα κορίτσια παρόλο που είμαστε νέα ομάδα θεωρώ ότι έχουμε ταιριάξει μεταξύ μας».

Εν κατακλείδι:

Κάτι καλό φαίνεται να (ξανά) γίνεται στον Αθηναϊκό καθώς η ομάδα του Βύρωνα έχει βρει το σωστό συνδυασμό έμπειρων και νεαρών παικτριών που μπορεί να πάει το σύλλογο ένα βήμα μπροστά.

Αφενός μια από τις πιο ιστορικές παίκτριες του συλλόγου, Ζωή Κεχαγιά, δίνει τον τόνο, γνωρίζοντας (αφού το έχει και η ίδια) το μέταλλο της ομάδας.

Γι’ αυτό και συμπληρώνεται αρμονικά από την πολύπειρη Ρετζεπέρη, αλλά και νέες ηλικιακά παίκτριες που έχουν τις προδιαγραφές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.

Αφετέρου, ο Τόνι Βαλεντινέτι έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις να δομήσει μια πολύ καλή ομάδα.

Αν οι «πορτοκαλί» διατηρήσουν τους ρόλους και την καλή χημεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό στην Α2 γυναικών και να οδηγηθεί ξανά το ιστορικό σωματείο στους δρόμους της δόξας.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε θερμά τις Ζωή Κεχαγιά, Ελένη Μάνου και Βασιλική Καραλή  για την πολύτιμη συνδρομή τους στο αφιέρωμα.