Skip to main content

Νάκης: «Πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να μπορέσεις να σωθείς στην Α2 Γυναικών»

Στο ΕΟΚ WEB Radio μίλησε ο Νίκος Νάκης, με τον προπονητή του Προμηθέα 2014 να μιλά για τους στόχους της ομάδας του στην Α2 Γυναικών.

Αναλυτικά ο Νάκης μίλησε:

Για το ότι από φέτος θα παίζουν στην Α2: «Παίζουμε ακόμη στο τοπικό ουσιαστικά, από την άποψη ότι όλο αυτό «χτίζεται» γύρω από δύο βασικές λέξεις, την αγάπη και την προσπάθεια. Οπότε, με αυτά ως προαπαιτούμενα θα ξεκινήσουμε και την πορεία μας στην Α2. Ήδη παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι για να πάρουμε και μια εμπειρία απ’ τη διαδικασία των παιχνιδιών».

Για τους φετινούς τους στόχους στην Α2: «Πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να μπορέσεις να σωθείς. Αν σκεφτείς ότι οι τέσσερις πρώτοι είναι ασφαλείς, ο 5ος και ο 6ος παίζουν μπαράζ και οι τρεις τελευταίοι πέφτουν, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι αυτό το πρωτάθλημα και πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλουν όλοι σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού ώστε να είναι ασφαλής».

Για τη νίκη (60-39) στο Κύπελλο απέναντι στον Άρι Καλαμάτας: «Δεδομένου των συνθηκών, πήγε καλά. Βέβαια, βρήκαμε και μια ευκαιρία όπου οι αντίπαλοι είχαν κάποιες ελλείψεις, όπως κι εμείς και αποδώσαμε καλά κυρίως στο 2ο ημίχρονο, γιατί η εικόνα μας το 1ο δεν ήταν αυτή που θέλαμε εμείς για ‘μας. Είναι πάντως νωρίς ακόμα για να ‘χουμε τόσο υπερβολικές απαιτήσεις μέσα σε τέσσερις εβδομάδες».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και την έκπληξη των παικτριών στον προπονητή: «Τα κορίτσια μού έκαναν μια έκπληξη το πρωί της Κυριακής που ταξιδεύαμε, είχαν αποφασίσει και είχαν πάρει μια σαμπάνια μαζί τους, γιατί είχαν πιστέψει ότι θα την ανοίξουμε στο γήπεδο τελικά. Είχαν πει ότι αν χάσουμε θα την πιούμε για να μας φύγει η πίκρα, αλλά όλες μέσα τους πίστευαν ότι θα την ανοίξουμε στο γήπεδο. Στην επιστροφή υπήρξε μια διαδικασία «ανοίγματος ψυχών» θα την έλεγα, όπου η μία μετά την άλλη μίλησαν, εκμυστηρεύτηκαν κάποια πράγματα και βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ακόμη πιο ομαδικό κλίμα».