Skip to main content

Α1 γυναικών: Οι 10 πρώτες σε συμμετοχές, προηγείται η Αφροδίτη Κόσμα

Η ΕΟΚ, σε συνεργασία με την Sports Stats, προχώρησε στην ψηφιοποίηση στατιστικών και φύλλων αγώνα, πολλών δεκαετίων, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους του μπάσκετ θα αναζητήσουν πληροφορίες για όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα, αλλά και τα κατορθώματα των αθλητών και αθλητριών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Ανάμεσα τους, οι Αφροδίτη Κοσμά, Ζωή Κεχαγιά και Εβίνα Σταμάτη, οι παίκτριες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α1 Γυναικών. 

- Δείτε τις 10 πρώτες σκόρερ στην ιστορία της Α1 Γυναικών και τις 10 καλύτερες στα τρίποντα.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Αφροδίτη Κοσμά, με τεράστια καριέρα σε Αθηναϊκό, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ελευθερία Μοσχάτου, με την πρώην διεθνή φόργουορντ να «γράφει» 411 συμμετοχές στην Α1 Γυναικών.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ακόμα μία παίκτρια με την δική της «χρυσή» ιστορία στην Α1 Γυναικών. Ο λόγος για την Ζωή Κεχαγιά, με 396 συμμετοχές και λαμπρή παρουσία σε ομάδες όπως ο Αθηναϊκός, οι Εσπερίδες και ο Φάρος Κερατσινίου, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Εβίνα Σταμάτη με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό και τεράστια πορεία στον Ολυμπιακό, έχοντας 376 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. .

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα των παικτριών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Α1 Γυναικών.

1.

   

ΚΟΣΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

   

411

2.

   

ΚΕΧΑΓΙΑ ΖΩΗ

   

396

3.

   

ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

   

376

4.

   

ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

   

370

5.

   

ΣΠΑΘΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

   

370

6.

   

ΚΑΛΕΝΤΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

   

358

7.

   

ΛΥΜΟΥΡΑ ΙΟΥΛΙΤΗ-ΛΟΛΙΤΑ

   

357

8.

   

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

   

345

9.

   

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

   

340

10.

   

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

   

312

Δείτε στην ιστοσελίδα eokbasket.sportstats.gr τις 100 παίκτριες με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Α1 Γυναικών.