Skip to main content

Α1 γυναικών: Οι 10 καλύτερες στα τρίποντα στην ιστορία της κατηγορίας, πρώτες Σπαθάρου, Καλέντζου και Σταμάτη

Τεράστια κληρονομιά για το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί η κίνηση της ΕΟΚ και της Sports Stats να ψηφιοποιήσουν στατιστικά και φύλλα αγώνα πολλών δεκαετιών. Έτσι, οι φίλοι του αθλήματος έχουν την δυνατότητα να.. ψάξουν εις βάθος την ιστορία των εθνικών κατηγοριών και τα κατορθώματα των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών. Ανάμεσα στους καλύτερους, οι Κατερίνα Σπαθάρου, Δήμητρα Καλέντζου και Εβίνα Σταμάτη, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των σουτέρ τριών πόντων, στην ιστορία της Α1 Γυναικών.

Η Σπαθάρου βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με την 39χρονη γκαρντ της Δάφνης Αγίου Δημητρίου να μετρά στην καριέρα της στην Α1, 538 εύστοχα τρίποντα.  

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται μία παίκτρια η οποία έχει γράψει με χρυσά γράμματα την δική της σελίδα στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών. Ο λόγος για την Δήμητρα Καλέντζου, η οποία πέρασε, μεταξύ άλλων,  από τις Εσπερίδες, τον Αθηναϊκό και τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας την καριέρα της στην 1η κατηγορία με 533 τρίποντα.

Όσον αφορά την πρώτη τριάδα, συμπληρώνει η Εβίνα Σταμάτη, ακόμα μία αθλήτρια με τεράστια καριέρα, τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο, από το 2015 και μέχρι σήμερα, με τον Ολυμπιακό, έχοντας 513 εύστοχα τρίποντα στην Α1 Γυναικών. 

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα των κορυφαίων σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της Α1 Γυναικών.

1.

   

ΣΠΑΘΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

   

538

2.

   

ΚΑΛΕΝΤΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

   

533

3.

   

ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

   

513

4.

   

ΔΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

   

496

5.

   

ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΑΦΕΝΤΟΥΛΑ

   

374

6.

   

ΧΑΤΖΑΚΟΥ NΙΚΗ

   

362

7.

   

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

   

323

8.

   

ΚΕΧΑΓΙΑ ΖΩΗ

   

317

9.

   

ΛΥΜΟΥΡΑ ΙΟΥΛΙΤΗ-ΛΟΛΙΤΑ

   

311

10.

   

ΤΟΚΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

   

304

 Δείτε στην ιστοσελίδα eokbasket.sportstats.gr τις 100 κορυφαίες σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της Α1 Γυναικών.