Skip to main content

Σταμολάμπρου: «Θέλαμε μια καλή νίκη, περιμένω αντίστοιχη μάχη στην Λεωφόρο»

Η Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου, με τους 28 πόντους που σημείωσε, στην νίκη του Ολυμπιακού με 73-58 επί του Παναθηναϊκού, θύμισε το είδωλο της, τον Στεφ Κάρι, με την ίδια, με δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ, να κάνει λόγο για έξτρα κίνητρο για την ομάδα της, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.  

“Είμαι φαν το Στεφ Κάρι, τον παρακολουθώ, αλλά οι ώρες που δείχνει ΝΒΑ δεν είναι οι κατάλληλες, αν θέλω να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου στην ομάδα”, ήταν το αρχικό σχόλιο της Σταμολάμπρου, για να προσθέσει: “Είναι ένας ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Αυτό και μόνο νομίζω ξέρουμε τι θα πει. Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Πέρα από αθλητές είμαστε και άνθρωποι και μας έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί. Ο κόουτς κατάφερε να μας συσπειρώσει και να μας έχει σε ψυχολογική ετοιμότητα, ώστε να παρουσιάστει η ομάδα στο 150%. Θέλαμε μια καλή νίκη, θέλουμε το πρωτάθλημα και αυτό μας έδωσε το έξτρα κίνητρο για να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα σήμερα”.

Η «ερυθρόλευκη» παίκτρια αναφέρθηκε και στην μεγάλη άτυχη των τελικών, την Άννα Σπυριδοπούλου, που, έστω και με πατερίτσες, παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι του ΣΕΦ.

“Είμαστε μια οικογένεια και ίσως είναι τετριμμένο να λέγεται, αλλά ισχύει. Δεν έχω άλλη λέξη να το περιγράψω. Η Άννα ήταν μια τεράστια απώλεια για εμάς. Όσες νίκες κάνουμε είναι αφιερωμένες στην Άννα και η ίδια θα ήθελα να αγωνιστεί. Ήταν σε… ανάμενα κάρβουνα στην άκρη του πάγκου. Δυστυχώς θα την χάσουμε και από την Εθνική Ομάδα, που είναι μεγάλο πλήγμα. Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι  μπροστά. Και η Άννα την αποκατάστασή της για να επιστρέψει κι εμείς τη συνέχεια”.

Πλέον ακολουθεί το ματς της Λεωφόρου, με την Σταμολάμπρου να περιμένει αντίστοιχη μάχη και στο ματς του Σαββάτου (22/6, 18:00).

“Είναι δύσκολο τα ματς αυτά. Είναι διαφορετικά ακόμη και σε σχέση με την κανονική διάρκεια. Πολύ δε περισσότερο όταν παίζεις σε ένα γήπεδο όπως στη Λεωφόρο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έγινε ένα ωραίο παιχνίδι σήμερα και περιμένω αντίστοιχη μάχη το Σάββατο”.

Αμέσως μετά το φινάλε των τελικών, την Σταμολάμπρου και τις υπόλοιπες διεθνείς, τις περιμένει η Εθνική Γυναικών και το Eurobasket.

“Το περιμένω, ναι! Άρχισε η προετοιμασία κι εμείς απουσιάζουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη, ελπίζω να μην χρειαστεί άλλο, να πάρουμε 1-2 μέρες ξεκούραση και μετά αλλάζει το… mood για την Εθνική Ομάδα!”, τόνισε η διεθνής γκαρντ, που ολοκλήρωσε αποκαλύπτοντας το όνειρο της.

“Ναι είμαι υγιής και να δουλεύω όπως κάνω και βήμα βήμα θα έρθουν όλα. Θέλω το πρωτάθλημα και ένα καλό Ευρωμπάσκετ για την Εθνική Ομάδα”.