Skip to main content

Καπογιάννη: «Είναι ευτυχία να είμαστε ανάμεσα σε καταξιωμένους προπονητές και παίκτες, κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία»

Δηλώσεις έκαναν η Ελένη Καπογιάννη και η Πηνελόπη Παυλοπούλου στη συνέντευξη Τύπου για το Fina 8 ανδ΄ρων και το Κύπελλο γυναικών έκαναν εκ μέρους του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού που είναι μια εκ των δυο φιναλίστ του τελικού, με την παίκτρια και την προπονήτρια των πράσινων να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι είναι ευτυχία που βρίσκονται ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους προπονητές και αθλητές. 

Αναλυτικά τα όσα είπε η κόουτς του ΠΑΟ:

«Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές και αθλητές που εμπνέουν εμένα προσωπικά αλλά και όλο τον αθλητικό κόσμο. Να χαιρετήσω την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να διεξάγει την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο και τον δικό μας τελικό. Θα πω, όπως και η Πηνελόπη, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την προβολή την δική μας. Το μπάσκετ γυναικών το αξίζει.

Για τον τελικό, βεβαίως είναι μεγάλη χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων. Παρόλα αυτά, ο κάθε τελικός έχει την δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Πολύ δουλεμένη και σκληρή ομάδα, άρα έχει το δικό του άγχος και το δικό του βαθμό δυσκολίας. Θα κρατήσω μόνο το ότι εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, άλλωστε το ζήσαμε και πέρσι. Κινδυνέψαμε να χάσουμε το κύπελλο, άρα θα είμαστε, θέλω να πιστεύω, κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το μόνο που θα κρατήσω από τους προηγούμενους τελικούς που έχω συμμετέχει, είναι ότι το άγχος του τελικού αυτού το κάνει πιο διαχειρίσιμο». 

Αναλυτικά τα όσα είπε η αρχηγός των πράσινων:

«Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους παίκτες και προπονητές. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για αυτή την όμορφη ενέργεια, που φέτος θα παίξουμε την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία μαζί με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε σαν μπάσκετ γυναικών. Την προβολή την  έχουμε ανάγκη και αυτό είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό και ξέρω πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα… ξεκλέψουμε κόσμο που θα παρακολουθήσει τον δικό μας αγώνα και την δική μας προσπάθεια.

Στόχος μας ως Παναθηναϊκός είναι να κατακτήσουμε το κύπελλο όπως και πέρσι, αλλά και σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε παιδιά στον χώρο του αθλητισμού και ποιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια τα οποία είμαι σίγουρη θα έρθουν να μας θαυμάσουν και ελπίζω να τα εμπνεύσουμε με τον κόπο και τις προσπάθειες μας να ακολουθήσουν το άθλημα».