Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Κυνηγάει το ρεκόρ με τις ασίστ του Παπαλουκά ο Γουόκαπ

 Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την Κυριακή (3/9) για το δεύτερο αγώνα της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Τα στοιχεία της OPTA θα σας βάλουν περαιτέρω στο κλίμα της αναμέτρησης. 

 Για δεύτερη φορά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2019 στο πλαίσιο των ομίλων το είχε νικήσει με 85-60. Αυτή είναι ακόμη η πιο βαριά ήττα του στην διοργάνωση (διαφορά 25 πόντων).

Δύο σερί ήττες έχει να κάνει η Ελλάδα στον θεσμό από το 2010, κάτι που φυσικά θέλει να αποφύγει, αφού στόχος είναι να κλείσει τις υποχρεώσεις της με νίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δύο ήττες στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και δέχθηκε σε αυτές από 25 ή περισσότερους πόντους. Τόσους πόντους είχε δεχθεί μόνο σε δύο ήττες στα προηγούμενα οχτώ τουρνουά. 

Ο Τόμας Γουόκαπ στον αγώνα της Ελλάδας με την Λιθουανία έγινε ο πρώτος παίκτης για την γαλανόλευκη τα τελευταία 30 χρόνια, που είχε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Επίσης, ο άσος του Ολυμπιακού (30 ασίστ) θέλει έξι ασίστ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Θοδωρή Παπαλουκά με τις περισσότερες ασίστ (36) σε μια διοργάνωση (το πέτυχε το 2006).

Δύο ήττες στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες έχει το Μαυροβούνιο έχοντας κερδίσει βέβαια τα προηγούμενα τρία ματς. 

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε στον αγώνα ΗΠΑ-Μαυροβούνιο 16 ριμπάουντ, ενώ κανένας άλλος παίκτης της χώρας σε άλλο αγώνα δεν είχε περισσότερα από 12 ριμπάουντ.