Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Μοναδικό ρεκόρ για τον Γουότερς, έγραψε ιστορία ο Φοντέκιο

Τα δεύτερα ματς της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θα γίνουν την Κυριακή (3/9). Διαβάστε τα στοιχεία της OPTA που θα σας βάλουν περαιτέρω στο κλίμα των αγώνων.

Αναλυτικά:

 

Αυστραλία-Γεωργία

Οι δύο αυτές χώρες έχουν αποκλειστεί από την φάση των προημιτελικών, με την Γερμανία και την Σλοβενία να παίρνουν τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης.

Δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες έχει η Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Θέλει να αποφύγει τις τρεις ήττες στον θεσμό, κάτι που είχε στα τρία από τα τελευταία τέσσερα τουρνουά. 

Μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής, τα "καγκουρό" έχουν τα περισσότερα δίποντα ανά αγώνα (26.8) και τις περισσότερες προσπάθειες στο δίποντο (45.5) από κάθε άλλη χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πόντων από τα δίποντα με 58% πίσω μόνο από την Αίγυπτο που έχει 59.5%. 

Ο Πάτι Μιλς έβαλε περισσότερους από δέκα πόντους σε 18 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο ο Πάου Γκασόλ με 24 αγώνες και ο Όσκαρ Σμιντ με 22 αγώνες έχουν περισσότερους αγώνες με πάνω από δέκα πόντους. Επίσης, ο γκαρντ από την Αυστραλία πήρε περισσότερα από πέντε ριμπάουντ στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια φέτος στο τουρνουά, κάτι που δεν είχε κάνει στα προηγούμενα 14 ματς στα οποία έπαιξε. 

Αν και ξεκίνησε όλους του αγώνες από τον πάγκο, ο Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι της Γεωργίας έβαλε περισσότερους από 19 πόντους σε δύο αγώνες, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης της χώρας του. Ακόμη, είχε στα δύο πρώτα ματς 15 ριμπάουντ, ενώ στις άλλς δύο αναμετρήσεις μάζεψε επτά ριμπάουντ.

 

Ιταλία-Πουέρτο Ρίκο

Όλα ανοιχτά είναι τα σενάρια στον όμιλο τους, οπότε η Ιταλία και το Πουέρτο Ρίκο θα τα δώσουν όλα. Σε οχτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις, η σκουάντρα ατζούρα είχε έξι νίκες, συμπεριλαμβανομένης και της επικράτησης του 2019 (94-89). Καμία άλλη χώρα δεν έχει κερδίσει περισσότερες φορές την χώρα της Καραιβικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πάει να κάνει το 3/3 η Ιταλία για πρώτη φορά στην διοργάνωση από το 2006. Ιστορικό ρεκόρ έκανε ο Σιμόνε Φοντέκιο στον αγώνα με την Σερβία, αφού έγινε ο πρώτος Ιταλός παίκτης που έβαλε 30 πόντους σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1998 και τον Κάρλτον Μάιερς με τους 32 πόντους απέναντι στις ΗΠΑ. 

Αν επικρατήσει το Πουέρτο Ρίκο, τότε θα κάνει το 3/3 μετά την διοργάνωση του 2002. Σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 η χώρα της Καραιβικής έχει σκοράρει πάνω από 100 πόντους. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν κάνει περισσότερους αγώνες με πάνω από 100 πόντους στα τελευταία πέντε τουρνουά (τέσσερις το 2002, πέντε το 2006).

Ο Τρεμόντ Γουότερς είχε 37 πόντους στον αγώνα με την Δομινικανή Δημοκρατία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συμπατριώτη του Λάρρι Αγιούσο από το 2002 (στον αγώνα με τον Λίβανο). Ακόμη, έγινε ο μοναδικός παίκτης που συνδύασε σε ένα αγώνα Μουντομπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια, περισσότερους από 35 πόντους και 10 ασίστ (37 πόντοι, 11 ασίστ).

 

Βραζιλία-Λετονία

 Όλα ανοιχτά είναι τα σενάρια στον όμιλο τους. Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες έχει η Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, έχοντας κάνει δύο συνεχόμενες στους τελευταίους αγώνες. Μόνο στο τουρνουά του 2006 είχε περισσότερα θετικά αποτελέσματα με τις πέντε νίκες, κάτι που μπορεί να σπάσει μόνο αν παέι με σερί νίκες μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Μπρούνο Καμπόκλο είχε δύο double double στην φετινή διοργάνωση, Κανένας άλλος παίκτης της σελεσάο δεν το είχε καταφέρει τα τελευταία 30 χρόνια. 

Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς έχει η Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στο ντεμπούτο της στον θεσμό και κυνηγάει το ρεκόρ με τα τέσσερα θετικά αποτελέσματα στην πρώτη συμμετοχή της στην διοργάνωση, κάτι που έχει μόνο η Τουρκία το 2002 και η Τσεχία το 2019.

Ο Ρόντιονς Κούρουκς της Λετονίας είχε βάλει περισσότερους από 13 πόντους στους τελευταίους δύο αγώνες, ενώ στις πρώτες δύο αναμετρήσεις είχε κατά μέσο όρο 3.5 πόντους.