Skip to main content

Χουγκάζ «Ιστορικό επίτευγμα για το Περιστέρι, δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε»

Για την τεράστια πρόκριση του Περιστερίου στους «8» του BCL, παρά το αρχικό 0-3, την εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν αλλά και τους στόχους ενόψει συνέχειας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκο; Χουγκάζ.

Αναλυτικά ο φόργουορντ του Περιστερίου μίλησε:

Για την πρόκριση στους «8» του BCL και την επιστροφή τους απ’ το 0-3 ρεκόρ: «Το 1ο παιχνίδι με τη Χάποελ ήταν πολύ κομβικό και το χάσαμε με buzzer-beater. Μετά ακολούθησε το ματς στην Τενερίφη που δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και θεωρώ πως είχαμε επηρεαστεί απ’ το προηγούμενο αποτέλεσμα. Στο 3ο παιχνίδι χάσαμε στις λεπτομέρειες μέσα στην Τουρκία. Δε σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε, κυρίως μετά το 0-3. Ο κόουτς βρήκε τον τρόπο να μας μεταδώσει την πίστη του και δε σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε. Μέσα απ’ τις προπονήσεις και τα πολύωρα βίντεο που βλέπαμε ακολούθησε η μία νίκη μετά την άλλη. Κερδίσαμε την Καρσίγιακα στην έδρα μας, μετά τη Χάποελ και χθες την Τενερίφη εντός».

Για το τι τούς έλεγε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το 0-3: «Ο κόουτς ήθελε να πάρει το άγχος απ’ τις πλάτες μας, μετά το 0-3 μάς έλεγε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ακολουθούσαν τρεις αγώνες και μας είπε ότι πρέπει μετά το τέλος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να ξέρουμε ότι τα δώσαμε όλα. Είχαμε βέβαια και την τύχη με το μέρος μας στον άλλον αγώνα και περάσαμε στους “8”, το οποίο είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για τον σύλλογο».

Για το τι τούς είπε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το χθεσινό (19/03) αποτέλεσμα: «Παρ’ όλο που είναι αρκετά αυστηρός προπονητής, τα συγχαρητήρια τα ακούσαμε. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να πάρουμε και ρεπό σήμερα, γιατί παίζουμε το Σάββατο ένα ακόμα σημαντικό ματς. Μας είπε ότι είναι υπερήφανος για εμάς. Μια ατάκα που είπε και μου έκανε εντύπωση είναι: “Όταν βγαίνεις ζωντανός απ’ τη κόλαση, πλέον κανείς δε θα σε θέλει για αντίπαλο”. Θεωρώ πως έτσι είναι, λίγες ομάδες θα ήθελαν να μας αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά».

Για το πώς θα χαρακτήριζε την έως τώρα ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του: «Ξεχωριστή και ανεπανάληπτη. Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος πάει στους “8” και πλέον δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, το “ταβάνι” μας το ορίζουμε εμείς. Δε φοβόμαστε κανέναν και το έχουμε δείξει, έχουμε κερδίσει πολύ μεγάλες ομάδες που ήταν φαβορί στο BCL, τη Μάλαγα, την Τενερίφη, ακόμη και τη Χάποελ».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ, γιατί μετά το 0-3 ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και μάς έδωσε κι αυτός με τον τρόπο του το έναυσμα για αυτήν την ανατροπή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σ’ αυτούς».

Για το πού οφείλεται η όλη φετινή πορεία του Περιστερίου: «Σίγουρα είναι θέμα προπονητή. Όμως, όπως λέει και ο ίδιος, πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, το πλάνο του και την τακτική του οι παίκτες το εκτελούν. Σίγουρα έχει πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που έχει κάνει ο κόουτς, αλλά η διάθεση και η θέλησή μας να τον δικαιώσουμε έχει μετρήσει πάρα πολύ».

Για την πορεία τους στο πρωτάθλημα, παρά 0-3 του ξεκινήματος: «Εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έχουμε να χάσουμε απ’ τον 1ο γύρο, στο “Αλεξάνδρειο”. Έχουμε βρει τους αυτοματισμούς μας, τους ρόλους μας, το τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας μες στο παρκέ. Είμαστε ομάδα, ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό βγαίνει και στο παρκέ».

Για το αν αλλάζουν οι στόχοι πλέον: «Πετύχαμε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη. Το Σάββατο (23/03) έχουμε ένα σημαντικό ματς και θέλουμε να τελειώσουμε τον 2ο γύρο με θετικό αποτέλεσμα, να πάρουμε μια απόσταση νικών απ’ την 4η θέση. Ο στόχος προφανώς δεν αλλάζει, θέλουμε να τερματίσουμε 3οι, να πάμε στα play-offs με το πλεονέκτημα τουλάχιστον στον 1ο γύρο και ύστερα να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στα μάτια».