Skip to main content

Σαραγόσα – Κρεμάει την φανέλα του μόλις στα 29 του χρόνια ο Χουστίθ

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την δράση μόλις στα 29 του χρόνια, ανακοίνωσε ο Χαβιέρ Χουστίθ. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Κουβανό παίκτη της Σαραγόσα, δεν είναι άλλος από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γόνατο του, απόρροια των τραυματισμών που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της καριέρας του.

«Θέλω να ανακοινώσω το φινάλε της επαγγελματικής μου καριέρας. Η απόφαση που πήρα δεν ήταν δύσκολη, καθώς οι γιατροί μου εξήγησαν πως το γόνατο μου δεν θα άντεχε την καταπόνηση. Παρόλα αυτά, η απόφαση με… πονάει, θα μου λείψει το μπάσκετ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Χουστίθ, για να προσθέσει:

«Από τον Σεπτέμβριο αρχίζω μια νέα ζωή. Μίλησα με την ομάδα και θα συνεχίσω από άλλο πόστο, σχετικά με παιδιά σε μικρότερες ηλικίες, αυτό θα με βοηθήσει να βελτιώνομαι, όπως έκανα και ως παίκτης. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ για τις τόσες πολλές ώρες που αφιέρωσε σε εμένα. Στο τέλος το γόνατο δεν άντεξε, αλλά καταλαβαίνω πως υπάρχει ζωή και μετά το μπάσκετ. Δεν θα μπορούσα να αντέξω να ζω με πόνο καθημερινά. Είμαι πολύ νέος και πολύ ψηλός, έπρεπε να αποφασίσω αν θα συνέχιζα να υποφέρω για να επιμηκύνω λίγο ακόμα την καριέρα μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την διοίκηση με τον πρόεδρο. Μου έδωσαν την δυνατότητα να συνεχίσω για ακόμα ένα χρόνο, για να δω αν μπορούσα να είμαι αυτός που υπήρξα τις δύο προηγούμενες χρονιές. Την περσινή σεζόν το παλέψαμε, δουλέψαμε σκληρά, όμως το καλοκαίρι το γόνατο δεν ανταποκρίθηκε ως έπρεπε. Ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου, που στάθηκαν στο πλευρό μου αυτά τα τρία χρόνια. Με έκαναν να νιώσω σαν οικογένεια.

Μια οικογένεια την οποία δεν έχω δει για τρία ολόκληρα χρόνια, καθώς τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια δεν γύρισα στο σπίτι, αλλά έμεινα εδώ να δουλέψω για να επιμηκύνω την καριέρα του. Έχασα τον πατέρα μου, δεν ήμουν δίπλα του στο αντίο, δεν το μετανιώνω.  Πιστεύω πως με καταλαβαίνει εκεί που βρίσκεται τώρα».