Skip to main content

Καστρίτης: «Μας αρέσει αυτό που ζούμε και δεν θέλουμε να τελειώσει»

Ο Γιάννης Καστρίτης οδήγησε τον Άρη στους αγώνες «play in», με έπαθλο μία θέση στους «16» του Eurocup, με τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» να μην κρύβει την ευτυχία του, σε δηλώσεις του μετά το φινάλε του νικηφόρου αγώνα με την Τρέντο.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός μίλησε:

Για την επιτυχία της ομάδας του:  

«Είναι μια σπουδαία επιτυχία, ένα επίτευγμα για όλο το κλαμπ. Νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε στην επιστροφή μας στη διοργάνωση βάσει και του επιπέδου δυσκολίας της. Είναι σημαντική η πρόκριση και τα τελευταία αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια επιβεβαιώνουν τη βελτίωση που έχουμε σαν ομάδα και ατομικά. Είναι εξίσου σημαντικός ο τρόπος αντίδρασής μας μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού και απέναντι σε μια ομάδα η οποία είναι ανταγωνιστική, σκληρή και ήθελε πάση θυσία τη νίκη».

Για την Προμετέι:

«Για να είμαι ειλικρινής ήταν τόσο ρευστή η κατάσταση και στους δύο ομίλους και δεν μπήκα σε διαδικασία να δω τις ισοβαθμίες και τις βαθμολογίες. Προφανώς έχουμε εικόνα για όλες τις ομάδες, ξέρουμε ότι η Προμετέι είναι δυνατή και ποιοτική αλλά είναι υπερβολικά νωρίς να βάλουμε στο κάδρο αυτό το παιχνίδι όταν έχουμε άλλα μπροστά μας».

Για την καθημερινότητα της ομάδας:

 «Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, ίσως είναι άδικο που δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε λόγω των αγώνων που ακολουθούν αλλά αυτή είναι η αθλητική ζωή. Κανείς δεν μπορεί να πάρει από τα χέρια μας την περηφάνια και το αντίστοιχο συναίσθημα της ικανοποίησης. Χαίρομαι γι’ αυτά που έχουμε πετύχει ως κλαμπ, για τα παιδιά, για τον κόσμο για όλο τον οργανισμό».

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στο γήπεδο:

 «Τι να πω εγώ για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Είναι σημαντική η παρουσία του για μας. Ήταν εξίσου εκπληκτική η παρουσία του κόσμου και αυτό που έγινε με τα διαδοχικά σολντ άουτ.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Είναι μια διαδρομή που πρέπει να την περπατήσεις. Προσπαθούμε να είμαστε ίδιοι κάθε μέρα. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού συζητήσαμε και είπαμε ότι έχουμε άλλο παιχνίδι μπροστά μας για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να παρουσιαστούμε έτσι όπως έπρεπε. Μας αρέσει αυτό που ζούμε και δεν θέλουμε να τελειώσει αυτό που ζούμε», είπε και αναφέρθηκε στην υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί στο αεροδρόμιο. «Ήταν πρωτόγνωρο για τα παιδιά και το απόλαυσαν. Θα έλεγα ότι εισέπραξαν έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να ξοδέψουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια».