Skip to main content

Σερέλης: "Δεν είχαμε πολλές λύσεις"

Ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμη φορά ένα μαχητικό πρόσωπο, αλλά δεν ήταν αρκετό για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε σε αυτό, αλλά στάθηκε και στις ελλείψεις που έχει η ομάδα του εξαιτίας των τραυματισμών.

"Δεν είχαμε πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση και ιδιαίτερα στα γκαρντ", τόνισε ο προπονητής των "πράσινων" αναφερόμενος στις απουσίες των Πονίτκα και Μπέικον και πρόσθεσε: "Είχαμε απουσίες, ενώ και ο Πάρις (Λι) είχε κάποια προβλήματα και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε και την δική του κατάσταση. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στο τέλος και στις δύο άκρες του παρκέ για να δείξουμε την απαιτούμενη πειθαρχία και να κάνουν οι παίκτες αυτό που τους ζητήθηκε, καθώς υπήρχε πλέον και η κούραση".

Ο Σερέλης είπε πολύ περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Μιλώντας στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι δήλωσε: "Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες αλλά ατο τέταρτο δεκάλεπτο δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, να παίξουμε καλύτερα αμυντικά. Χάσαμε το παιχνίδι κυρίως από τα αμυντικά ριμπάουντ. Η αντίπαλός μας βρήκε 17 πόντους από το επιθετικό ριμπάουντ και ήταν κάτι που μας πλήγωσε. Παίξαμε πάλι ένα παιχνίδι χωρίς δύο βασικούς παίκτες, ενώ και ο Λι δεν ήταν στο 100%. Ο Πονίτκα θέλει ακόμη καμιά δεκαριά μέρες να επιστρέψει και με τον Μπέικον βλέπουμε καθημερινά πως πηγαίνει"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για μία ακόμη φορά για την παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα: "Είναι μεγάλη εμπειρία γι' αυτόν αυτό που συμβαίνει και δείχνει ότι μπορεί να σταθεί, συμβάλλοντας και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Το μυαλό του είναι εκεί που πρέπει και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να παραμείνει ταπεινός τώρα που παίρνει χρόνο. Θα έρθουν και άσχημα παιχνίδια ίσως, αλλά δεν θα πρέπει να τον επηρεάσει αρνητικά αυτό".

Για τον πιο ενεργό επιθετικά ρόλο του Γιώργου Παπαγιάννη σχολίασε: "Προσπαθούμε να δουλεύουμε περισσότερα πράγματα στις προπονήσεις στις λίγες προπονήσεις που έχουμε κάνει. Σήμερα αργήσαμε να διαβάσουμε την άμυνα της Μπαρτσελόνα, αλλά όταν το καταφέραμε βρήκαμε αρκετές φάσεις. Είμαστε στον Μάρτιο και ακόμη δυσκολευόμαστε να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Κάποιες φορές έπρεπε να κάνουμε την έξτρα πάσα που δεν έγινε. Αργήσαμε στην πάσα. Είναι κάποια θέματα που μας κρατάνε πίσω".

Όσο για το αν "βαραίνει" το γεγονός ότι ο Παναθηναικός θέλει τις νίκες απάντησε: "Όταν μια ομάδα δεν έχει πολλές νίκες, το "βάρος" που αισθάνεται είναι μεγαλύτερο. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Βλέπουμε τα λάθη μας και πλέον είναι θέμα προπόνησης, αλλά θα πρέπει και υπάρχουν καλύτερες συνεργασίες. Είναι θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί φτάνοντας στον Μάρτιο. Αυτοί οι αυτοματισμοί θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό. Γι' αυτό επιμένω στο να ανεβάσουμε την ένταση στην άμυνα, να είμαστε πιο σκληροί και από εκεί και πέρα θα δούμε και την επίθεση. Σήμερα υπήρχε η διάθεση, αλλά όχι η τόσο μεγάλη ενέργεια ώστε να πάμε στο ριμπάουντ, κάτι που μας στοίχισε. Ο Σατοράνσκι και ο Κάλινιτς που δεν είναι και οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα, πήραν σήμερα 18 ριμπάουντ".