Skip to main content

Μπέικον: «Είναι ομαδική προσπάθεια και νίκη»

Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακός. Έκανε νέο ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα με τους 31 τους οποίους σημείωσε και δεν φοβήθηκε να πάρει την μπάλα στη χέρια του όταν αυτή «έκαιγε».

Ο ίδιος πάντως στις δηλώσεις του στην κάμερα της Ευρωλίγκας έδειξε προς άλλη κατεύθυνση: «Δεν ήμουν εγώ. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Έκανα δύο σημαντικά συνεχόμενα λάθη κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Ευτυχώς αυτή η ομάδα και πριν έρθω εγώ ξέρει να παλεύει. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Θα βρούμε τον τρόπο. Είναι μεγάλο σεζόν, διαφορετικοί παίκτες θα βγουν μπροστά, κάτι που έτσι κι αλλιώς έγινε σήμερα με τον Ντέρεκ, τον Ματέους, τον Πάρις... Όλοι οι παίκτες βοήθησαν γι’ αυτή τη νίκη».

Ο έτερος που ξεχώρισε με μεγάλα σουτ και στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν ο Πάρις Λι. Ο Αμερικάνος γκαρντ σημείωσε 22 πόντους και είχε ακόμη 5 ασίστ και 4 κλεψίματα με 10/11 ελεύθερες βολές. Αυτός έδειξε προς την πλευρά της εξέδρας: «Για μένα το πιο σημαντικό ήταν ο κόσμος. Ειλικρινά αυτός ήταν που μας έδωσε ώθηση. Ακόμη και όταν ήμασταν 15 πόντους πίσω στο σκορ δεν σταμάτησαν καθόλου να φωνάζουν, ήταν «ζωντανοί» εκεί στην εξέδρας και μας έσπρωξαν να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω πως ναι... Έχω καλή σχέση και επαφή με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μ’ αρέσει να παίζω σε αυτή την ατμόσφαιρα».