Skip to main content

Τριπλό πήγαινε-έλα μεταξύ Φενέρ και Μπάρτσα στον ορίζοντα 

Τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, όμως οι κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν και η Φενέρμπαχτσε δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η κάκιστη ευρωπαϊκή χρονιά της Φενέρ, που την κράτησε εκτός Play Offs της Euroleague, φαίνεται πως έχει… πεισμώσει τους ιθύνοντες της τουρκικής ομάδας, οι οποίοι έχουν βγει στην αντεπίθεση, προκειμένου να δώσουν στον νέο προπονητή τους, Δημήτρη Ιτούδη, η απόκτηση του οποίου αναμένεται με το φινάλε της σεζόν, παίκτες που θα επαναφέρουν άμεσα την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια δημοσιεύματα που θέλουν την Φενέρ να έχει προσεγγίσει, τόσο τον κορυφαίο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη του ιταλικού πρωταθλήματος, Ναζ Μήτρου Λονγκ, όσο και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει και αυτός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας,  τον 24χρονο Τζόναχ Μάθιους, που εντυπωσίασε στην Πολωνία, όπως και τον Μικι, αλλά και τον Οκόμπο.

Η επιθετική πολιτική των Τούρκων στις μεταγραφές, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς είναι γνωστό πως η Φενέρ γλυκοκοιτάζει την περίπτωση Καλάθη, ενώ το φως της δημοσιότητας είδε ακόμα ένα… καταλανικό όνομα, αυτό του Νάιτζελ Χέιζ.  Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν προσωπική επιλογή του Γιασικεβίτσιους, που τον ήξερε καλά από την κοινή τους θητεία στην Ζαλγκίρις, όμως στην πορεία κάτι… έσπασε ανάμεσα τους, με αποτέλεσμα ο παίκτης να… μετράει αντίστροφα.

Αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί η Φενέρ, αποκτώντας τον Χέιζ, ο οποίος θα πάρει την θέση του  Γιαν Βέσελι, που ετοιμάζεται να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο, Κωνσταντινούπολη – Βαρκελώνη.  

Όσον αφορά την περίπτωση Καλάθη, στο ενδεχόμενο που βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να σπάσει το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα (λήγει το επόμενο καλοκαίρι) και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ιτούδη, ο Έλληνας γκαρντ θα πάρει την θέση του Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος και αναμένεται να αποχωρήσει με προορισμό την Βαλένθια.